Vet Aalter - FC Savio : 1 - 2

Datum: 15/02/2008 20:30
Plein: Maria-Aalter

De wedstrijd begon goed voor Savio die tegen een mak startende tegenstander al snel een eerste maal kon scoren via een vlotte goal van Sam. In tegenstelling tot de spelers van thuisploeg Maria-aalter die enkel de bal op een soort badminton-achtige manier probeerden rond te spelen maakte Savio ten volle gebruik van de goede staat van het veld en liet de bal mooi rondgaan. Hierdoor bleef Fc Savio de volledige eerste helft domineren en kon het mooie samenspel net voor de rust nog omgezet worden in een verdiende 0-2 voorsprong.

Na een korte opwarming in de kleedkamer werd de 2de helft hervat. Bubbe en Beukel werden na een verdienstelijke eerste helft vervangen door Thomas en Nicken. Hierdoor schoof Seynie terug naar het middenveld en mocht Beef na een stevig optreden op de flank terug naar zijn vertrouwde plaats in de verdediging. De 2de helft begon gesloten maar de thuisploeg merkte dat de savianen wat meer ruimte lieten en begonnen hier meer gebruik van te maken. Na enkele stevige aanvallen van Maria-aalter, die trouwens goed opgevangen werden door de verdediging met centraal een sterk spelende Koen, kon een tegengoal niet vermeden worden. De 1-2 was een feit. Maria-aalter kon hun niveau hoog houden waardoor Savio er niet echt meer uit kon komen. 1 keer nog kwam Tomas na een mooie doorsteekpas alleen voor de keeper die hem net buiten de grote caré foutief onderuit haalde. Conclusie van een tot dan goed oplettende scheidrechter: Ik moet toch geen kaarten geven in een oefenduel! Misschien was geel hier niet overbodig geweest. Met een lichte wrevel werd de match toch nog fair uitgespeeld en kon Savio op basis van een verdienstelijke eerste helft de 1-2 behouden.