Rickvrienden - FC Savio : 5 - 5

Datum: 29/08/2008 19:30
Plein: Zwevezele

Vrijdag werd de aftrap gegeven voor het nieuwe seizoen, onmiddellijk op verplaatsing en tegen een ploeg die al een maand intensieve training achter de boeg heeft. Daar de aftrap stipt om 19.30 uur werd gegeven (in Zwevezele hebben ze nog geen lichten), stonden we nog maar met 10 op het veld. Niettegenstaande maakten we in de beginfase een betere indruk die al vlug hun vruchten afwierp. Via Sam kwamen we 0-1 voor. Het mooie liedje duurde echter niet lang, de Rickvrienden voerden de druk op en al vlug kwamen we 1-2 achter. Niettegenstaande de scheids lichtjes in het voordeel van de thuisploeg floot, kwam Savio langszij en opnieuw via Sam.
Ook in de tweede helft hetzelfde scenario, maar deze keer kwamen de Rickvrienden telkens op voorsprong. Dankzij Slos werd het verschil telkens maar op één doelpunt gehouden. Ook Vince werkte zch op het middenveld te pletter. Zo kwamen we tot op 5 minuten voor affluiten op 4-4 met onder andere nog een doelpunt van Sam. In de eindfase werd door beide ploegen alles op alles gezet. Er kwamen aan beide kanten openingen en toen de Rickvrienden nog scoorden dachten ze dat de buit binnen was, maar het was alweer Sam die met zijn vierde doelpunt van de avond de eindscore op het bord prikte. Een gelijkspel was dan ook in deze faire wedstrijd de mooiste uitslag.
Niettegenstaande de twijfels die er waren in Zevenkerke en het beachvoetbal, heeft Sam iedereen zijn antwoord gegeven. Is de strijd voor de doelschutter nu al gestreden of vechten de andere kanshebbers nog terug. Het seizoen is nog lang. (jb)