FC Savio - Rickvrienden : 1 - 3

Datum: 19/09/2008 20:00
Plein: Daverlo

De eerste thuismatch tegen de rickvrienden werd met vertrouwen tegemoet gezien, na het gelijkspel op het kleine veld van Rick en z’n maten. Savio wist al snel van waar de wind kwam tegen deze stevige ploeg. Het ging een tandje sneller dan we gewoon zijn, weinig tijd om de bal aan te nemen en snel over en weer. Vreemd genoeg resulteerde dit niet in een resem kansen. Veel goed voetbal aan beide zijden, maar ook goed verdedigen. Het doelpunt viel toen Beukel werd weggezet (met iets meer dan een schouder!) waarna de speler een zee van tijd had om een perfecte voorzet af te leveren die vrijstaand werd binnengekopt. Kort daarna moest uw doelman met enige ssteun van de lat, nog eenmaal redding brengen na een snelle infiltratie. Savio met 0-1 de rust in. De tweede helft toonde een gelijkaardig spelbeeld. Rick toonde zich iets beter, maar kon weinig kansen afdwingen. Savio bleef goed meespelen, maar ook geen echte kansen afdwingen. Tot speyns een corner fraai in een tijd in doel knalde. 1-1. Rick toonde zich fysiek sterk en bleef vlot combineren. Toch viel de goal met de nodige dosis geluk: uitverdedigen van stoffel carambolde precies tussen doelman en verdediging in, alwaar een goed gevolgde spits de niet te missen kans binnelegde. Kort daarna verwerkten stoffel, doelman en lat samen een schot van dichtbij uit doel. Tenslotte glipte rick nog door de buitenspelval. Slos kon in eerste instantie nog redden, maar tot zijn colere stonde de halve ploeg van de tegenstander klaar om de rebound binnen te leggen, daarbij rustig op afstand gadegeslagen door de savio-defensie. Nog twee speciale vermeldingen: een voor de uitstekende scheidsrechter, een voor de meest irritante speler: op dit niveau kuchen bij elke uittrap in de hoop de concentratie te verstoren: zoveel kindsheid door ons zelden gezien… (ss)