FC Savio - Rickvrienden : 2 - 6

Datum: 13/11/2009 20:00
Plein: Daverlo

Na het weinig smakelijke verslag van de Steenbrugge veteranen moeten we voorzichtig omspringen met termen als ‘ een afgang’ en ‘een slappe vertoning’. Maar ook Rudy, duidelijk iets scherper in de derde helft dan de twee voorgaande, kende in du Gaz geen genade: FC Savio liep in de tweede helft duidelijk achter de feiten aan.

Zonder keeper en met een onthoofd middenveld, na het wel erg vroegtijdig uitvallen van baas Theye, tegen gretige Rickvrienden beloofde het pompen of verzuipen te worden. Het keepersprobleem werd opgelost door de twee Savianen met het grootste hart voor de ploeg. Ondergetekende nam de eerste helft voor zijn rekening en Vince de tweede. Voor de pauze wisten de Savianen het op een billijk 1-1 gelijkspel te houden.

De eerste helft kende dan ook een vrij gesloten beloop. De Rickvrienden drukten wel maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Ze dwongen enkele corners af en wisten een aantal keer te prikken, maar telkens zat er een Saviaan goed tussen. Minder attent was de interim goalie, die bij de 0-1 een zwak schot alsnog in eigen netten wist te deviëren. Savio nam, voor het laatst in de wedstrijd het heft in handen en zag haar offensief bekroond met een mooi, door Adriaan in de rechterbovenhoek, geschilderd schot.

De tweede helft bracht enkele tactische wijzigingen met zich mee. De keeperswissel zorgde voor een nieuwe aderlating op het middenveld, waar het verlies van een voortreffelijke Vince moeilijk op te vangen bleek. Wanneer ook Koene zijn meerdere moest erkennen in zijn verstopte luchtwegen, kon zelfs Stoffel het tij niet doen keren. Savio’s pitbull werd na de rust een rij vooruit gestuurd, waar hij met succes nieuwe tegenstanders kon opnaaien. Deze tactische meesterzet kende onmiddellijk resultaat, de match werd stukken potiger. Driemaal geel voor de tegenstander, en een penalty voor Savio. Stoffel en Savio konden echter niet lang in hun vuistje lachen.

De goed getrapte penalty van Sam bleek slechts een druppel op een hete plaat. De verdediging zag sterretjes. De Rickvrienden kregen corner na corner, waarvan Vince er vijf uit zijn netten mocht rapen. De match was gespeeld en Savio kon nooit aanspraak maken op meer dan het gekregen had. Wael verdient nog een eervolle vermelding voor de kordate wijze waarmee hij de tegenstander in de slotfase van de bal wist te houden.

Vanuit de bestuurskamer werd reeds een duidelijk signaal gestuurd door het omgooien van het ‘Man of the Match- systeem’, nu heeft niemand nog een excuus om er geen 100% voor te gaan. (js)