FC Savio - Vet Blankenberge : 6 - 5

Datum: 01/04/2016 20:00
Plein: Tempelhof

Vrijdag 1 april. Vandaag stonden de veteranen van Blankenberge klaar om FC Savio te bekampen. Toen de match begon zagen we een ware Bayeren Munchen imitatie van Savio! Na dertien minuten hingen de bordjes op 4-0. Een slordig verdedigend Blankenberge zag hoe Jasper scoorde met een plaatsballetje van buiten de 16, op assist van Jitse. De 2-0 kwam na een hoge voorzet van Pieter neer kwam aan de tweede paal (waar geen verdediger te bespeuren was) en Jasper makkelijk kon binnenkoppen. 3-0 werd het door een knappe doorsteekpaas van Jitse naar mattijs. Die vertrok op eigen helft en liet alle verdedigers achter zich, werkte knap af en deed de boeken toen al toe. Na het onderscheppen een slechte laterale paas kon Jasper zijn hattrick afronden, 4-0. Na dertien minuten leek de match gespeeld. Leek, inderdaad. Blankenberge begon aan een onverwachte remonte. Het begon goed te voetballen en duwde FCS terug. De 4-1 kwam er door een penalty na een ongelukkig contact van Beer. 4-2 werd het na een knap afstandsschot die door een bos van benen in de linkerbenedenhoek terechtkwam en de 4-3 kwam er na een goed aangesneden hoekschop. Rusten met 4-3, Savio had bijna alles terug uit handen gegeven en kon dus herbeginnen. De spektakelwaarde van de tweede helft ligt veel lager dan die van de eerste helft. Meer vechten om de bal op het middenveld en wat minder mooi voetbal. Savio lag wat onder en na een rare fase in de zestien krijgen de Veteranen een tweede strafschop! De zelfde twee hoofdrolspelers: nummer 8 van Blankenberge tegen nummer 1 van Savio ,Slos. Slos kiest de goeie hoek en pakt de bal. Strafschop onschadelijk gemaakt dachten de spelers van savio, maar de afvallende bal viel recht voor de voeten van een goed gevolgde Blankenbergenaar, 4-4. De match viel wat stil en het was wachten op een goeie doorsteekpaas van Thibault op Jasper kon Savio toch weer op voorsprong komen, 5-4. Een dom tegendoelpunt voor Savio bracht de stand weer in evenwicht, 5-5. Een spannend slot zat eraan te komen en Savio moest bij momenten toch zijn meerdere bekennen in een goed voetballend Blankenberge. Beide teams kwamen een keer zeer goed weg. Savio schoot op de paal en een spits van Blankenberge kon een voorzet voor een open doel niet kadreren. De beslissing viel vier minuten voor het einde. Een corner voor savio werd perfect genomen door Mattijs, gevolgd door een doelpunt van Jasper. Nog 4 minuten hield Savio stand en het won de wedstrijd. 6-5 (jdc)