Stad Brugge - FC Savio : 8 - 6

Datum: 08/04/2016 20:00
Plein: Daverlo

Vrijdagavond negen april. Het was een van die zachte lenteavonden waarop Savio naar Daverlo trok om daar Stad Brugge te bekampen.
Fc startte goed en dwong meteen wat kansjes af. Hooguit vijf minuten waren we bezig toen een nieuwe mogelijkheid voor Savio zich voltrok. Een goede voorzet vanaf links, strak richting 16 maar beroerd met de hand. Strafschop. 1-0 was het logische gevolg. Dit was direct ook het sein voor Stad Brugge om in actie te schieten. Vlot combinatiespel en een heel snelle voorlinie zorgden voor de 1-1,1-2,1-3 en 1-4 in geen tijd. Nadat Savio voor de 4e keer mocht aftrappen en de bal bij spyns terechtkwam zag deze Adri vertrekken. Een perfect lange bal en een al even magische afwerking zorgden voor de 2-4. Erna weer hetzelfde spelbeeld als in de periode tussen de 1-0 en 1-4. Alweer kreeg Fc Savio 4 doelpunten tegen de oren in een periode van 20 minuten. 2-8 aan de rust. Wat ik verplicht ben te zeggen is dat ook savio hele grote kansen kreeg, maar telkens dat klein beetje geluk tekort kwam in de eerste helft.
Tijd om thee te gaan drinken bij een 2-8 tussenstand dus. De match leek gespeeld.
Dat was echter buiten de Saviaanse veerkracht gerekend. In de tweede periode was Stad Brugge namelijk nergens. De remonte begon Adri zorgde met zijn tweede van de avond op assist van thibault voor de 3-8. 4-8 kwam van de voet van jitse op voorzet van Jasper. Deze zelfde jasper kon een inworp van Mattijs , na een kleine dribbel, omvormen tot de 5-8. Van inworpnemer naar doelpuntenmaker voor de 6-8, dit deed mattijs. Hij nam een voorzet van thibault heerlijk op de slof.
6-8 eindstand. Savio toonde zich weerbaar, maar kon net niet genoeg kansen afmaken om gelijk te spelen, of te winnen. (jdc)