FC Savio - De 7 Torentjes : 3 - 2

Datum: 02/12/2016 20:00
Plein: Gulden Kamer

Voor het eerst in de geschiedenis van de club nam FC Savio het op tegen de 7 torentjes. Na enkele afgelastingen de voorbije weken, kon FC beroep doen op een erg ruime kern (15 spelers). Hoera! Vooral de nieuwe spelers; J.S. uit Brussel en A.B. uit Gent waren gebrand op een goede prestatie. De 7 torentjes werden van bij het begin overspeeld door een gretig FC SAVIO (in een 3-5-2 opstellinge). Jammer genoeg bleven de doelpunten initieel uit. Net toen FC even de voet van het gaspedaal haalde, scoorden we via een snelle tegenaanval met een vintage Jasper goal. De 7 torentjes pasten ondertussen wat hun opstelling aan, waardoor het evenwicht wat hersteld werd. Ze scoorden al snel de gelijkmaker en met 1-1 gingen we de rust in. Na de rust werd de partij wat bitsiger en vooral door inconsequent fluitgedrag van de man in het zwart verhitten de gemoederen wat. FC SAVIO hield ondanks alles het hoofd koel en kwam terug op voorsprong via een mooie trap van Adriaan. Maar de 7 torentjes toonden veerkracht en kwamen opnieuw langszij met een schicht van een schot. FC SAVIO gooide nu alles in de strijd om het laken naar zich toe te trekken. Met nog 5 minuten te spelen trapte Bert op de keeper en kon Adri de 3-2 binnentikken (al dan niet vanuit buitenspel...) Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd niet winnen, maar FC toonde wel veel vechtlust en gretigheid. De broodnodige punten zijn binnen. Klaar voor een volgende 3 punter. (tb)