Datum: 14/04/2017 20:00
Plein: Daverlo

Verslag:

Op de avond van 14 april stond voor Fc Savio een grote uitdaging op het veld: Stad Brugge, een ploeg waar FC nog nooit van kon winnen.
Na een energievolle start van de wedstrijd en een paar goeie kansen aan beide zijden. De thuisploeg, die in het spel de bovenhand had wist enkele kleine kansen bij elkaar te voetballen. Savio die op verplaatsing speelde had ook een paar uitstekende kansen. Een keer of drie wist het één van zijn spelers af te zonderen en alleen voor de doelman te plaatsen. Telkens zonder succes. Het was de Stad Brugge die het merendeel van de eerste helft onder controle had. De openingstreffer viel dan ook aan hun kant. Een goed uitgespeelde counter deed de netten voor het eerst trillen. 1-0 aan de rust.
In de tweede helft kregen we een iet wat ander spelbeeld te zien. Brugge moest wat van zijn controle afstaan en er kwamen heel veel kansen voor beide ploegen. Een knap schot van net buiten het strafschopgebied bezorgde Brugge een 2-0 voorsprong. Snel bleef die echter niet op het bord hangen want Savio kwam meer en meer opzetten. Het logische gevolg was een aansluitingstreffer voortvloeiend uit een snelle counter. 2-1. Stad Brugge geeft zelden wedstrijden cadeau en vandaag zou het niet anders zijn. De reactie van Stad Brugge was een splijtende aanval resulterende in alweer twee doelpunten voorsprong. 3-1. Savio kwam dichter nadat een doorgekopte doeltrap dat ze weer kwamen aansluiten tot 3-2. Fc begon druk uit te oefenen en de doelman van de tegenstander hield tot tweemaal een gemaakt doelpunt uit zijn netten. Het was een corner resulterende uit een super reflex die aanleiding gaf tot de gelijkmaker. Met nog vijf minuten te spelen was alles te herdoen. De angel van deze match bleek hem nog in de staart te zitten. Stad Brugge trof één minuut voor affluiten nog raak (4-3) en tanker Buffel kon ei zo na met een prachtige volley nog opnieuw gelijkmaken in de slotseconden, maar daar stak alweer de keeper van Brugge een stokje voor. Savio kon alweer zijn zwarte beest niet op de knieën krijgen.