FC Savio - FC Brilpunt (Oud KSA) : 2 - 3

Datum: 01/09/2017 20:00
Plein: Tempelhof

Verslag:

1 september. Opening nieuw seizoen. Vakantiemodus bij FC Savio. Zo zouden we de seizoen opener kunnen samenvatten. Brilpunt was – helaas voor ons – wel wakker vanaf de eerste minuut. Ze ontwikkelden gelijk een stevig spel dat ze ook verbaal goed wisten te ondersteunen, nietwaar Stoffel? Voor we het goed en wel beseften, stond de 0-2 al op het bord. En nog was hun honger niet gestild. Na dom balverlies van ondergetekende bewees brilpunt eens te meer hun efficiëntie. 3 kansen, 3 goals. ‘Match gespeeld’ denkt menig voetbalminnend sportliefhebber dan.
Maar dat was buiten Savio gerekend. Vanaf het tweede kwart herstelden we het evenwicht. Eerst via enkele gevaarlijke counters van de aalvlugge spitsen Thibault en Titus, later met enkele goeie combinaties. De eerste goal hing in de lucht. Al was het daarvoor wachten op de geniale buikdeviatie van Bram op hoekshop van Thibault. 1-3 ruststand.
De tweede helft waren we minstens de evenknie en bij momenten de betere ploeg. Thijs maakte halverwege de tweede helft met een mooie kopbal op al even mooie inworp – hetzelfde als een corner zoals we weten – van Siebe de aansluitingstreffer. Het signaal om vol de gaspedaal in te duwen en onze gekende sturm und drang powerplay boven te halen. Fysiek overvleugelden we brilpunt en dat leverde nog enkele kansen op. Helaas ontbrak de scherpte bij afwerking. 2-3 eindstand. Als we volgende week wakker aan de match beginnen en voortbouwen op onze tweede helft ziet het seizoen er nog zeer mooi uit! (mh)