Time Out Eernegem - FC Savio : 3 - 4

Datum: 20/10/2017 20:00
Plein: Eernegem

Deze week speelden we op verplaatsing bij Time Out Eernegem, een ploeg die dit seizoen nog niet verloor.
In het begin van de eerste helft hadden beide ploegen evenveel kansen. Toch kwamen wij op voorsprong door een goal van Matthias. Na ons goal kwam de thuisploeg met meer druk en kregen we het soms lastig. Na een snelle counter van de andere ploeg ging hun aanvaller zeer gemakkelijk liggen in het strafschopgebied en kregen ze een onverdiende penalty. De keeper van de andere ploeg wou de penalty trappen maar dit bleek niet zo’n goed idee te zijn. Hij trapt de bal niet ver genoeg in een hoek waardoor Pieter de penalty pakte. Op een stilstaande fase kon de thuisploeg toch op gelijke hoogte komen. Een vrije trap werd door niemand aangeraakt en botste zo in ons doel, 1-1 was de tussenstand. Na de opzet van ons kregen we de bal vlug in het strafschopgebied en werd een speler van ons onderuit gehaald. Ook wij kregen dus een penalty die vlekkeloos werd omgezet door Christophe. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft, werd de andere ploeg agressiever in hun duel. Toch kwamen ze nog een paar keer dicht bij ons doel maar konden niet afwerken. 1-2 voor ons was een juiste tussenstand tijdens de rust.
In de tweede helft konden wij onze voorsprong verder uitdiepen door een slechte terugspeelbal van de andere ploeg. Mathijs zat er goed tussen en tikt de 1-3 mooi voorbij de keeper. Onze tegenstanders werden met de tijd wilder en agressiever in de duels en hun supporters zorgden er ook niet voor dat het beter werd. We konden ons eigen spel niet spelen en werden dus verrast door hun 2 grote kansen die ervoor zorgden dat de 3-3 op het bord stond. Verder verliep de wedstrijd minder sportief door de vreemde gewoontes van de tegenstander om op elkaar te roepen. Met nog een goeie 15 min te spelen kon Thijs nog scoren door een inworp van ons die de keeper van de andere ploeg niet goed wegwerkte. Op het einde kreeg Mathijs nog een vuile tackel langs achter die ervoor zorgde dat de scheids de match stopzette.
Een vreemde match die op 3-4 eindigde en een blessure voor Mathijs. (pb)