Datum: 28/09/2018 20:00
Plein: Tempelhof

Verslag:

Verslag Fc Savio - Time out Eernegem

Voorbeschouwing: Met net 10 veldspelers en een keeper die wat wijsheid minder had na het trekken van de desbetreffende tanden, wisten we dat het snor zat! De tegenstand stond aan de Gulden kamers “omdat de vlede kji ook do was tegen junder” we wisten meteen hoe laat het was. We startten de wedstrijd met een mentaal overwicht.

De wedstrijd:

De eerste 10 minuten had de thuisploeg wat overwicht, al merkten we dat Eernegem wel wat snelheid had vooraan waarop ze toch wel rekenden. Na een lange pass op rechts claimde de verdedigende linie buitenspel en bleef staan. De ref oordeelde echter anders en met een laag gekruist schot was Adri een eerste keer geklopt.. 0-1 tegen de gang van het spel in.. Savio reageerde echter gepast en voerde de druk wat op. Na een uitgesponnen aanval vanop links kwam de bal rechts bij Pierre die Sam centraal aanspeelde. Die kon ongehinderd de 16 binnenlopen en de bal in de korte hoek binnentrappen. De bordjes in evenwicht en de meegereisde fans begonnen toch wat te morren, de eerste verwijten weergalmden in de arena.
Niet veel na de eerste goal kwam Savio opzetten met enkele hoekschoppen als gevolg, bij de 3e hoekschop was het raak! Pierre, opnieuw hij, verlengde aan de 2e paal tot bij Mattijs die beheerst overhoeks binnentrapte. 2-1! Het signaal voor de thuisploeg om wat overmoedig te worden, balverlies op rechts en vanaf dan ging het snel, een rush op rechts, de spits die naar binnen snijdt en hard voorbij de doelman trapt. 2-2 snel na de voorsprong, Savio terug met de voetjes op de grond. Tijd voor rust..

Alhoewel rust, als je die mannen van eernegem niet snel iets te drinken geeft, gaan de poppen aan het dansen. En zo geschiedde... het argument dat de waterdrager op reis was, bracht helaas weinig zoden aan de dijk, onze ervaren Stoffel besliste dan maar om het brandje te blussen en wat water te halen in de kantine. Het mentale evenwicht kantelde in het voordeel van Fc Savio..

Het signaal voor de thuisploeg om het gaspedaal in te duwen. Enkele geslaagde acties op links via Kenneth, Jitse, Mattijs en finaal Matthias (2x) zorgden voor een veilige 4-2 voorsprong.. maar de schaapjes waren nog niet op het droge, adri had zijn handschoenen iets teveel gesmout met restanten van wijsheidstanden en liet de bal door z’n vingers glippen, 4-3 en de spanning was terug. Mede ook doordat, naarmate de Time out boys hun energie uit de benen verdween, het verstand ook wat leek te verdampen. Na de 5-3 van alweer Matthias, had de laatste man van Eernegem nood aan een time out.. ondertussen dikten Mattijs en Kenneth de score nog aan tot 6-3 en 7-4 en o ja onze gelegenheidsdoelman had nog een verwoestende tackle (ook wel deels op de bal)in huis die tot een penalty leidde, wat de eernegemse superfans volledig tot waanzin leidde met de befaamde woorden “ei skoolvintjes, we moen wieder moandag wel gon werken wi, achterlikken” waarna de scheidsrechter het welletjes vond en de Eernegemse aanhang uit hun lijden verlostte..