FC Savio - FC Brilpunt (Oud KSA) : 3 - 7

Datum: 02/09/2011 20:00
Plein: Daverlo

Savio – Oud KSA 3-7

Op de valreep vond onze Voorzitter een ploeg, om tegen te voetballen, zodat we ondanks het forfait van Middelburg ons niet hoefden te beperken tot het drinken van pintjes. Die tegenstander draafde op in oude Clubtruitjes, hetgeen de centrale as achterin nog voor de aftrap al wilde plannen deed smeden over even wilde tackles. Ook de scheids kwam uit eigen rangen.

Oud-KSA maakte al in het prille begin van de eerste helft duidelijk dat ze niet gekomen waren voor een avondwandeling. Binnen de vijf minuten gingen twee van hun pogingen op de lat. FC Savio had het moeilijk om het kopje boven water te houden. Logischerwijs volgde de 1-0 dan ook snel. Dit was echter het signaal om de organisatie een stuk strakker te stroomlijnen, waardoor FC Savio beter in het spel raakte en een paar keer in de zestien van de tegenstander opdook. Uit één van die mogelijkheden stelde Sam gelijk.

Het spel ging nu snel op en af. De tegenstander hield een hoge balcirculatie aan, terwijl FC Savio het moest hebben van inzet, doorzicht en duelkracht. Met deze wapens werd de controle over de match overgenomen en kwamen we via Adriaan zelfs op voorsprong. Helaas kon deze niet vastgehouden worden tot aan de rust. De snelspelende tegenstander prikte de 2-2 nog voor de rust tegen de netten.

In de tweede helft ging FC Savio op zijn élan verder. Terwijl aan de overkant de tegenstander makkelijke toegang tot de eigen strafschopzone bijwijlen met gevaar voor eigen lijf en leden werd ontzegd trof Sam raak en hees FC Savio zich dus weer op voorsprong.

Elke speler wist toen al dat dit mooie liedje niet zou blijven duren. De fysieke paraatheid, de technische bagage en de automatismen bij de tegenstander waren van een hoger niveau dan bij de thuisploeg, die het daardoor stelselmatig moeilijker kreeg. Het spelbeeld evolueerde weer naar éénrichtingsvoetbal richting keeper Slos en door een mix van vermoeidheid en minder accurate individuele acties liep de tegenstander in de laatste 20 minuten nog uit tot 3-7. Ook de tegenstander had er achteraf weinig moeite mee om toe te geven dat deze uitslag een vertekend beeld geeft. Achteraf werd Adriaan met duidelijke cijfers verkozen tot Man van de Match.

Kortom, deze avond leverde een pittige, leuke en faire wedstrijd tegen een tegenstander van niveau, waardoor bij nogal wat spelers het gevoel overbleef dat zij graag in de toekomst nog tegen dit team willen uitkomen.