FC Savio - Vet Blankenberge : 5 - 2

Datum: 16/09/2011 20:00
Plein: Daverlo

In de vijfde match van het seizoen nam FC Savio het op tegen de veteranen van Blankenberge, dit in perfecte voetbalomstandigheden. Savio kwam aan de aftrap met een licht gewijzigde opstelling en vatte aan met een interimmiddenveld. Het openingsdoelpunt viel al vrij vroeg in de wedstrijd. Na slecht ontzetten van de tegenstander en heel wat geharrewar wist Seyni dan toch de 1 – 0 binnen te tikken. Door de goede aansluiting van de flanken en het doorgedreven stoorwerk van beide spitsen, had de verdediging van Blankenberge heel wat moeilijkheden om efficiënt uit te verdedigen. Vermandele kon hierdoor het leer met het hoofd onderscheppen en leverde hiermee de assist voor de 2 – 0, binnengetrapt door Nemy. Kort na het tweede doelpunt werd een erg mooie combinatie op de linkerflank beheerst binnengewerkt door Seyni die hiermee zijn tweede doelpunt van de avond scoorde. Een goed communicerende verdediging moest na een mindere terugspeelbal van Beer, die overigens een foutloze partij speelde, dan toch een tegendoelpunt toelaten. Het tegendoelpunt resulteerde echter niet in concentratieverlies bij FC Savio dat de vrije ruimte in het middenveld al snel opnieuw wist te benutten. Sam, die de tweede helft was ingevallen, schotelde Pieter de 4 – 1 voor. Hij plaatste de bal op zijn beurt netjes tegen de netten. Na een wel erg lichte fout in de eigen zestien werd de score met een penaltydoelpunt op 4 – 2 gebracht. In de laatste minuten van de wedstrijd legde Sam met een erg mooie individuele actie de 5 – 2 eindcijfers vast. Een pas vertrekkend vanuit het middenveld stuurde hem door op links waarna de spits perfect de zestien binnen sneed en de bal vervolgens in de rechterbovenhoek schilderde. (on)