FC Savio - Rickvrienden : 6 - 5

Datum: 19/10/2012 20:00
Plein: Rust Roest

Regen regen en nog eens regen! Dat was het weer tot 2 uur voor de wedstrijd. Gelukkig geen afgelasting maar een heel zwaar en zompig pling. Een wedstrijd tegen de Rickvrienden is op zich al een zware klus.

Zwaar of niet zwaar we waren na de nederlaag van vorige week vastberaden om alles uit de kast te halen om de rickvrienden het zo lastig mogelijk te maken. Na een woordje van “meneer de scheidsrechter” was iedereen er klaar voor.

Direct na het eerste fluitsignaal vlogen we er in. Vince kreeg de eerste kans op rechts na een diepte pas van Pieter. Via een voorzet-lob-schot-op-doel was het onmiddellijk raak. Na nog geen 2 minuten stond het reeds 1-0. Nog geen 2 minuten later was het opnieuw raak. Thomas die de linker flank voor zijn rekening nam kon de bal afprutsen van de rechtsachter en scoorde de 2-0. Ook de 3-0 staat op naam van een Thomas. Na een trap vanuit de 2e lijn op. 3-0 na 15 min. De wedstrijd leek gespeeld. Maar de Rickvrienden bleven vechten en werden regelmatig gevaarlijk. Speyns wist een uitbraak te voorkomen door met zijn perfecte timing de bal net voor de voeten van de snelle spits weg te tikken. Maar lang duurde het niet. De spits van de Rickvrienden was heel sterk. Hij bracht zijn team via harde duels tot op 3-2.
Gelukkig gingen de kopjes niet hangen. Sterker nog, FCS ging vol aan de bak om de voorsprong voor de rust op te trekken. Via een opwippertje van Thijs naar Sam werd het nog 4-2 en een knappe na een verre uitworp van Sam op Thijs werd het 5-2. Nu was het welletjes dachten we. Maar de rickvrienden temperden ons enthousiasme. Nog voor de rust werd het 5-4. Bijna was alles opnieuw te overdoen.
De 2e helft begon rustig. De tijd tikte weg en dat is altijd in het voordeel van de winnende ploeg! De rickvrienden werden ongeduldig en begonnen wat slordig te spelen vanwege de 5-4 stand ver in de 2e helft! Tijd winnen en volhouden! De rickvrienden raakten wat vermoeid en snakte naar de rust. “Hoelang nog scheids” was een zinnetje die we regelmatig hoorden. En in al dat geploeter zou ik onze scheidrechter nog vergeten. Elke kleine fout werd gefloten. Tot grote ergernis van Thijs die zijn eerst gele kaart van het seizoen pakte wegens protest. De rust kwam terug in de ploeg na een knap afstandschot in één tijd van Sam. De bal ging mooi onder de daklat binnen. Onze spits-trainer blaakt weer van vertouwen na zijn 2e doelpunt van de avond. Seynie zal bij zijn wederoptreden serieus zijn best moeten doen in de strijd om het meeste doelpunten. Na de 6-4 ebde de concentratie weg. En dit creëert altijd gevaarlijke situaties. Plotseling was daar een goed uitgespeelde counter van de Rickvrienden. Slos kwam heldhaftig uit om zijn doel te verkleinen maar helaas vloog de bal in de korte hoek. Dit zorgde nog voor spannende laatste 5 minuten. Daarna liet onze ervaren keeper nog even zien wat hij waard is voor FC Savio. Met een prachtige redding voorkwam hij 2 minuten voor het einde de 6-6

Zo zie je maar, een match moet tot de laatste minuut gespeeld worden maar de beste ploeg wint altijd. Of toch vanavond