FC Savio - Rickvrienden : 3 - 2

Datum: 28/03/2014 20:00
Plein: Daverlo

De Rickvrienden zakten afgelopen vrijdag met een erg jeugdige ploeg af naar de Daverloo Arena, gebrand om de 3 punten mee naar huis te nemen. FC Savio wist van zijn kant met behulp van enkele gastspelers een 12 koppig team samen te stellen, sterk genoeg om hen hiervan te weerhouden zo bleek. De einduitslag was 3-2 in het voordeel van thuisploeg Savio, in alle objectiviteit een verdiende overwinning te noemen.

Een strakke organisatie in de eerste helft bracht fijn voetbal op de mat, resulterend in een mooi doelpunt van Pieter op aangeven van Thibault. Het krachtige spel van het begin van de eerste helft kon echter niet worden aangehouden tijdens de laatste 10 minuten. De Rickvrienden konden hiervan profiteren en wisten een sterk keepende Slos voor de eerste maal te passeren, met een 1-1 tussenstand de rust in aldus.

Na een hoekschopfase kon Vic met een fraaie baltoets een tweede Saviaans doelpunt verzilveren. Nadien bracht Cedric meer zekerheid door na een erg mooie combinatie de 3-1 tegen de netten de duwen. Dieper in de tweede helft werd op een moeilijk te verdedigen dieptepas een tweede tegendoelpunt geïncasseerd. FC Savio bleef echter voortdurend de betere ploeg waardoor de overwinning nooit in het gedrang is gekomen.

Massant Jitse was de rots in de branding achteraan, met heel wat spelinzicht, talloze gewonnen kopduels en offensieve inspanning werd hij verdiend beloond met een monsterscore van 30 punten die hem tot man van de match kroonde. En dat na een nachtje stevig stappen, nice job!

Een leuke wedstrijd met stevige duels, gelukkig niet ‘platgefloten’ door interimscheids Rossi, zo hebben we het graag! (on)