Vet Blankenberge - FC Savio : 1 - 3

Datum: 04/04/2014 20:30
Plein: Blankenberge

Op een mooie lenteavond zakte Savio af naar de rasp van Blankenberge. Zonder Seynie (geblesseerd) en Speyns (auto geblesseerd), maar met Cédric en toch met 12 aan de aftrap. Blankenberge is wellicht een van de beter voetballende tegenstanders. Sterk positiespel, balletje rondspelen en veel technische bagage maakten het Savio van bij aanvang niet makkelijk. Het resultaat was een gesloten wedstrijd zonder veel doelgevaar. Het beeld veranderde toe Blankenberge met 10 viel na een blessure en Savio toch wat ruimte kreeg. Een mooie aanval werd afgerond door Pieter voor de 0-1, en Savio kon van een aantal kansen geen gebruik maken om met een veilige voorsprong de rust in te gaan.

Savio ging uit van een rustige tweede helft, en begon uitgerust rustig te voetballen. De rust had deugdgedaan, want we namen rustig de tijd voor foute passing, bleven rustig toen we onze man lieten lopen, en lieten elkaar verder ook gewoon gerust. Blankenberge combineerde vlot en Slos moest drie keer vol aan de bak om de 1-1 te vookomen. Met man en macht moesten ook een aantal corners worden weggeborsteld. Net op dat moment kon Savio mooi uitbreken. De doelman kon in eerste instantie redden, maar Thijs was goed gevolgd voor de 0-2.

De 0-2 leidde meteen de hoofdschotel van de avond in. De snelle spelverdeler van Blankenberge, die al stevig had lopen mekkeren tegen zijn ploegmaats, vond het moment gekomen om de doelman even uit te kafferen. Het begrip klemvast stond daarbij centraal. De keeper besloot vervolgens huiswaards te trekken, daarin eensgezind gevolgd door mc mekker. Er volgde net geen slaande ruzie, en dat onder het oog van het zoontje van zijne sportiviteit. Heerlijk toch, met papa gaan voetballen. De keeper kon overtuigd worden om te blijven, en Adri sloot zich aan bij Blankenberge om met 10 tegen 11 te kunnen blijven spelen.

Savio was wakker geschud na dit schaamtelijk vertoon en voetbalde weer beter. Ook Blankenberge ging op het elan door en scoorde de 1-2 vanuit een scherpe hoek op Slos en de rebound binnen. De zege kwam nog in gevaar, maar na een schot op de lat kon Pieter nog een rebound binnen tikken. Aan de overzijde moest Slos zich nog eens helemaal uitrekken om een lob te onderscheppen, bekroond met een man van de match. Al bij al een fijne wedstrijd van een wisselvallig Savio en faire tegenstander. En een stuk tragisch theater rijker, zodat onze culturele bagage wat is aangedikt. (ss)