Vet Blankenberge - FC Savio : 1 - 2

Datum: 12/09/2014 20:30
Plein: Blankenberge

Verslag:

De verplaatsing naar Blankenberge is niet de meest populaire van het seizoen, het oude kunstgras is immers een aanslag op lijf en leden. Maar we doen oneer aan de tegenstander, want we kregen een faire wedstrijd aan hoog tempo voorgeschoteld. Op het veld leek het een kopie van vorig seizoen: Blankenberge dat met veel rust, techniek en overzicht toont wat het verschil is tussen provinciaal en cafévoetbal. Naast het veld deze editie niets te melden.

Blankenberge is ook dat tandje leper. Van een scheidsrechtersbal een vrije trap maken en die binnenkrullen terwijl Slos zijn muur nog aan het opstellen is, clever thinking... Het is blijkbaar reglementair in orde, al vraagt ondergetekende zich af waarom zoveel refs uitdrukkelijk vragen om te wachten op het fluitsignaal. Zeer lullig 1-0 achter... Ook tegen de gang van het spel in, want Savio kon de boel goed dicht houden en de laatste steken werden door Slos opgeraapt. Na een paar stevige missers kon Seynie de gelijkmaker binnenleggen, goed voor een 1-1 ruststand.

Na de rust was de verwachting dat Savio fysiek het verschil zou maken, maar dat was een misrekening. Blankenberge speelde dieper en sneller en het werd moeilijker te belopen. Maar we maakten het ons gewoon ook erg moeilijk door een reeks kansen te laten liggen. De doelman was echt sterk, het doelhout stond in de weg, allemaal waar, maar we scoren moeilijk. Gelukkig legde baas Teye de 1-2 in de netten. De laatste 10 minuten hebben waren afzien, maar we konden met vereende krachten stand houden. Thijs zag zijn inzet beloond met de man van de match. Beef verdient nog de prijs van de strijdlust voor een tackle die ongetwijfeld een paar pijnlijke schaafwonden opleverde. Verdiende winst, maar moeizaam. Het trainersduo dient dringend werk te maken van scorend vermogen, wil het gemor vermijden. De tactische voorbespreking was literair hoogstaand, maar er is een vermoeden dat dit het verstandelijke niveau van een aantal spelers te boven gaat. (ss)