FC Brilpunt (Oud KSA) - FC Savio : 6 - 1

Datum: 03/10/2014 20:30
Plein: Jan Breydel

In het mythische olympiapark werd het duel met Brilpunt (aka Oud KSA) betwist. Onze T1 besefte het belang van deze confrontatie en stond in echte Happel-style langs de kant. Heel wat bekenden stonden bij KSA aan de aftrap en meteen wist FC Savio wat hen te doen stond om kans te maken tegen deze sterke ploeg. Zo gezegd zo gedaan, FC Savio begon als een wervelwind met talrijke kansen die mooi werden uitgespeeld maar helaas ontbrak de afwerking. Het enige wat KSA kon bedenken was het begaan van vele irritante overtredingen. Gelukkig greep de arbiter kordaat in en bedaarden de gemoederen naarmate de eerste helft vorderde. Opvallend moment was toch wel de hands bal van Beef die de Arbiter niet gezien had, maar dan toch een overtreding floot in het voordeel van KSA zonder gele kaart te trekken.
Kort voor de rust kon KSA dan scoren na een veel te licht toegekende vrije trap. De nummer 12 krulde de bal wel heerlijk in de verste hoek. Jammer voor FC Savio die het tot dan mooi gesloten hield.

Aan de rust besefte FCS dat het meer verdiende, maar helaas konden we de kansen niet afwerken.
Enkele wissels werden doorgevoerd, maar de bank bleef mooi gestoffeerd met mannen die nog iets konden bijbrengen op het einde van de wedstrijd.
De tweede helft was nog niet goed begonnen en KSA kreeg de bal verkeerdelijk aangespeeld van één van onze mannen. Resultaat: Droge 2-0.
De kopjes gingen even naar beneden en na wat mistasten in de verdediging stond het 3-0.
FC Savio had niet meer dezelfde grinta als in de eerste helft, wellicht ook omdat de mentale benzinetank wat leeg begon te geraken.
Snel volgden de vierde en vijfde treffen voor KSA.
Onverwachts veerde FC Savio weer recht en zorgde voor druk op het doel van KSA. Dit resulteerde in de oververdiende eerredder.
Wie fysieke tekenen van zwakte toonde werd op het einde van de wedstrijd onverbiddelijk van het veld gehaald door de T1 en vervangen door frisse mannen. Dit zorgde voor extra grinta op het veld zodat iedereen zich nog eens extra smeet.
Ook mogen we de actie van moed en zelfopoffering van Beef niet vergeten. Hij pakte dan toch nog zijn gele kaart en trakteerde de ploeg achteraf op een lekkere pint. Chapeau Beef!!

Uiteindelijk werd het nog 6-1.
Brilpunt bleek een sterke tegenstander te zijn, maar ook zij moesten toegeven dat de 6-1 eindstand overdreven was.

Achteraf heerste tevredenheid in de FC rangen over het geleverde spel, maar dit werd niet door iedereen op dezelfde manier begrepen. De intenties om combinatievoetbal te brengen waren er zeker maar de zuiverheid van de passing moet daarvoor nog omhoog. Heel veel kwam de laatste pass niet toe, wat het niet gemakkelijk maakte voor de spitsen om hun stempel te drukken op de wedstrijd. Daarom zal de T1 zijn handen vol hebben in de volgende wedstrijden om te hameren op zuivere passing en trefzekerheid voor het doel. (av)