FC Savio - Vet Aalter : 3 - 2

Datum: 02/02/2007 20:00
Plein: Daverlo

FC Savio was op zijn hoede na de verloren heenwedstrijd en het wedstrijdbegin was dan ook vrij aarzelend. Aalter stak de eerste keer de neus aan het venster maar vanuit een scherpe hoek kon niets anders dan op de goed opgestelde Beef geschoten worden. Savio kreeg wel een aantal halve kansen, maar kon geen schot tussen de palen afleveren ondanks het bescheiden overwicht. Tomas kon de wedstrijd vanop de stip openbreken na een fout op de doorgebroken Vince, maar de strafschop ging nipt naast. Volgens de voetballogica gebeurt zoiets niet ongestraft en dus kon Aalter enkele minuten nadien juichen na een verraderlijk botsend en effectvol afstandsschot.
Savio bleef niet bij de pakken zitten en niet lang nadien bediende een bedrijvige Stoffel Sam die mooi weg kon draaien en in de verste hoek binnenknallen. Met 1-1 werd de rust ingegaan, de wedstrijd kon opnieuw beginnen.

Na de rust bleek Savio meer gebrand op de overwinning dan Aalter. Aanvankelijk leidde het overwicht niet direct tot grote doelkansen, maar gaandeweg werd Savio toch gevaarlijker. Na een mooie aanval kon Seynie Teyhe met een hakje aanspelen en deze maakte er, na nog een drietal verdedigers omzeild te hebben, opnieuw in de verste hoek 2-1 van. De geruststellende derde treffer hing in de lucht, maar een nieuwe solo van Teye werd in extremis afgeblokt, Seynie kon een snelle counter niet voorbij de goed uitgekomen keeper krijgen, Sam kon een kopkans niet goed genoeg richten, en zo waren er nog een aantal prangende fases. Uiteindelijk kon Sam op rechts de achterlijn opzoeken en terugliggen op Seynie die deze keer niet aarzelde.
Een nieuwe aanval uit het boekje kwam via Sam en een nieuw hakje van Seynie bij Tomas terecht die zijn voortreffelijke wedstrijd niet kon bekronen want zijn schot stierf een stille dood op de onderkant van de dwarsligger. Jammer overigens dat effici (cs)