FC Savio - Vet Aalter : 1 - 2

Datum: 07/10/2005 20:15
Plein: Daverlo

Voor de tweede maal op rij kon FC Savio geen zege meebrengen naar Du gaz. Tegen de veteranen van Maria-Aalter werd op zijn zachtst gezegd geen goede prestatie neergezet. Het begon nochtans goed voor de thuisploeg. In de eerste twintig minuten werden de bezoekers tegen het eigen doel gedrukt. Het aantal uitgespeelde kansen bleef beperkt ondanks de bij momenten goede combinaties. Verder dan een afstandsschot van Koen op aangeven van Seynie, een doorbraak van Seynie met de voet gered door de keeper en een tweede afstandsschot van Koen kwam Savio niet. De veteranen konden de storm laten overwaaien en mochten zeer tevreden zijn met de 0-0 tijdens de rust.
Na de herneming speelde Savio in een andere veldbezetting met meer mensen op het middenveld, maar de verhoopte druk werd niet gerealiseerd. De Veteranen begonnen in hun kansen te geloven en wonnen steeds meer duels. Vooral in de lucht had Savio niets meer in de pap te brokken. De bezoekende keeper had weinig problemen met een kopbal van Jim op aangeven van Vic. Na slordig balverlies op het middenveld kon Maria-Aalter met een mooi lob-schot op voorsprong komen. Savio kwam nog wel gelijk na mooi voorbereidend werk op links en een binnentikker van Lennart, maar de slordigheden en verloren duels bleven zich opstapelen. Het was dan ook niet helemaal verrassend dat Maria Aalter nog de 1-2 kon aantekenen na een afgeweken schot.
Een speciale vermelding misschien nog voor de scheidsrechter die een enorm grote mond had en daarmee vooral veel slechte beslissingen nam. De wedstrijd vroegtijdig affluiten was zijn laatste poging om nog iets te betekenen in de maatschappij alvorens thuis weer de deegrol te trotseren. Overigens was het een zeer sportieve wedstrijd waarin vrijwel geen overtredingen werden gemaakt. Het feit dat Maria-Aalter na de wedstrijd bij de sponsor nog een pintje kwam drinken, was daar getuige van. (cs)