FC Savio - FC De Wanhoop : 4 - 1

Datum: 30/10/2009 20:00
Plein: Daverlo

Met FC De Wanhoop weet je nooit. Veel kans op extreme weersomstandigheden en een ploeg die Savio niet echt ligt.

Het was vorige vrijdag echter een heerlijk voetbalweertje en Savio liet zich erdoor inspireren. Na een wat zoekend begin, nam de thuisploeg het heft in handen en creëerde enkele doelrijpe kansen. De goal bleef echter uit. Na goed 15 min was het dan toch raak: een inworp van Koene werd door Sam verlengd en met een heerlijke schijnbeweging zette Tomas C. iedereen op het verkeerde baan waardoor de bal gewoon binnenwaaide. Een eerder Lucky-goal van Sam (of was het toch een own-goal), maar geluk dwing je ook af. Savio liet het gaspedaal even los en De Wanhoop kwam meer dan terug in de match. Het was alle hens aan dek maar zelfs dat mocht niet baten: 1-1,maar gelukkig niet voor lang. Sam zorgde immers met een heerlijk afstandschot de voor de verdiende ruststand 2-1. Meer dan kansen genoeg, maar je moet ze natuurlijk ook binnentrappen.

De 2de helft was vooral éenrichtingsvoetbal: Savio domineerde, creëerde opnieuw veel kansen, maar met slechts 1 doelpuntje verschil bleef het toch bang afwachten en laaiden de gemoederen op. Het spel werd bitsiger – Tomas C. kreeg geel – en ook verbaler waarbij Stoffel zijn vrouw ter sprake kwam. Hoedanook, Savio bleef duidelijk de betere ploeg en Adri zorgde met een knap doelpunt halfweg de 2de helft voor de comfortabele 3-1. Thomas V. deed er nog een beauty bij – hetgeen hij later bekroond zag met een MvdM – en legde zo de eindcijfers vast.

Opnieuw duidelijke winst dus voor Savio dat nog steeds ongeslagen blijft en met een 25 op 27 glorieuze tijden beleeft. Voor goed voetbal moet je deze dagen duidelijk in Brugge zijn. (tc)