Vrijdag 19 Februari 2010
Olva - FC Savio
Den Akker
4-3

Na de 7e afgelaste wedstrijd van het seizoen en een groep jonge snaken aan de andere kant van het veld had FC savio er zin in. Vanaf de eerste minuut greep FC Savio de tegenstander bij de keel met mooi combinatie voetbal en stevige duels. De scheids liet beide ploegen voetballen. FC Savio kon het best overweg met dit Engelse voetbal. Na 2 mooie doelkansen kon Adri zijn derde doelpoging verzilveren. Dankzij een diepe bal van Vince snelde Adri alleen op de keeper. Eerst besloot hij de bal recht op de keeper te spelen waarna hij in de rebound met de kop het eerst balletje binnen prikte.
Lang kon FC savio niet genieten van de voorsprong want na 20’ stonden de bordjes alweer gelijk na een mooie counter. De defensie had in het begin nogal wat moeilijkheden met de spits die in gestalte en snelheid onze verdediging verraste.
Met goed combinatievoetbal controleerde FC Savio opnieuw de wedstrijd. Seynie en Adri dolden met de Olvaanse verdediging maar konden hun kansen niet in doelpunten omzetten. Tot Seyni met de tip van de voet een balletje voorbij de keeper kon laten rollen. FC Savio slaagde er echter niet in om met een voorsprong te gaan rusten. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg ze opnieuw een snelle counter te verwerken. Een efficiënte aanval resulteerde in een doelpunt, zodat we mochten gaan rusten met een 2-2 gelijke stand.

De eerste helft werd gespeeld op kracht, combinatievoetbal en inzet. In de tweede helft werd deze lijn gewoon doorgetrokken. Het was Seynie die na een corner de bal mooi naar de grond kopte. Een goed gevolgde Vince kon makkelijk de 2-3 binnen tikken. Het was Fc Savio die vanuit een goede organisatie voor het gevaar bleef zorgen via Adri die net niet kon afronden doordat de doelman goed was uitgekomen.

Maar dan komt de blunder van de dag op rekening van de man in het zwart, wanneer een bal duidelijk offside is (ook de mensen van OLVA gaven achteraf toe dat de bal offside was) laat hij toch verder spelen zodat een speler van OLVA oprukt en de 3-3 scoort,deze goal had nog kunnen vermeden worden van onze kant want de posities waren op die fase totaal verwaarloosd. Maar het smaakt zeer zuur dat de blunder van de scheidsrechter aan de basis lag van dit doelpunt. Nog zuurder werd de smaak om te zien dat we op zo'n moment het hoofd niet koel houden en we een 4-3 aangesmeerd krijgen. De frustraties begonnen lichtelijk op te lopen. Teveel kleine foutjes bleven onbestraft zodat Koen even de controle over zichzelf verloor en na een vuile trap vroegtijdig de kleedkamer mocht opzoeken.

Het werd dus een stevige macht met OLVA die aan het langste eind trok. Een gelijk spel was op basis van het balbezit en overwicht een juistere uitslag geweest. 3 keer scoren met mooi combinatievoetbal is positief maar we kregen te makkelijk vier doelpunten binnen. Volgende week trekken we naar Maria Aalter waar we de draad van de ongeslagen wedstrijden terug oppikken.