Smash Oedelem - FC Savio : 4 - 2

Datum: 09/10/2015 20:00
Plein: Den Akker

Na een weekje rust kwamen de troepen van Fc Savio terug samen in Oedelem voor een nieuwe veldslag tegen Smash oedelem op “den Akker”. Het veld deed zijn naam alvast alle eer aan, maar hierover later meer. Eerst even de tegenstander voorstellen. Smash Oedelem, het zwarte beest van FC Savio, zoals het Charleroi van Anderlecht, het Lommel united van Club brugge of het kv Mechelen van Cercle.

Even in de archieven gedoken om te zien hoe zwart ons beest is: (cijfers van 2010 – 2015)
6-1 / 2-2 / 4-4 / 2-1 / 3-4 / 1-0 (winst) / afg. / 1-0 / 1-2 / 4-2

Duidelijke cijfers: 1 winst match in onze laatste 10 wedstrijden. Bij deze zou ik dan ook graag 5 Februari 2016 uitroepen tot nationale “payback time day!”

De wedstrijd nu. Een sterk beginnend savio werd in de helft van de eerste time koud gepakt door het hobbelige veld. Op een snelle counter krijgt de verdediger de bal niet weg en de spits van Smash werkte knap af met een hard schot. Even later ging de bal weer aan het hobbelen en het stond 2-0.

Na een bespreking van de werkpunten van onze trainer speelden we een stuk compacter in de 2de helft en met resultaat. Beef kwam mee naar voor, trapte snoeihard op de keeper, die de bal moest wegboksen, maar daar stond gastspeler Jan V. die mooi het overzicht behield en Adriaan de 2-1 schonk. Het geloof kwam terug en Smash kreeg een koekje van eigen deeg. Op een corner ging Savio in 3 stationen (Adriaan, Jan, Jasper) tijd naar de goal van Smash, waar Jasper de 2-2 binnenschoot.

Op dit moment had Savio het mentale voordeel, maar Savio wou meer. Is dit ons uiteindelijk duur komen te staan? Na een verkeerde pass strafte smash ons af. 3-2 en net voor afsluiten krijgt Savio nog een kopbal goal tegen op een corner van Smash.

We willen uit deze match vooral de veerkracht van FC Savio onderstrepen en meenemen naar de volgende matchen.
Ook een dikke merci aan alle gastspelers die zijn komen opdagen.
En de rentree van Pieter was ook een feit! (ab)