FC Savio - Omnium : 3 - 2

Datum: 30/10/2015 20:15
Plein: Tempelhof

Savio kreeg Omnium op bezoek, een ploeg waar we al eens een rumoerige wedstrijd tegen speelden. Net zoals bij FC Savio heel wat nieuwe gezichten daar, afwachten wat dat zou geven. Savio startte sterk met al bijna onmiddellijk een reuzenkans voor Jasper. Savio duwde door en het was Beef die een voorzet van Jasper aan de tweede paal kon binnenduwen. Snel daarna bood Buffel Matthijs de 2-0 aan. Match gespeeld denkt een mens dan, zeker met de rust en de ervaring van de achterhoede. Omnium kwam wat meer opzetten, zonder Slos het leven echt moeilijk te maken. Savio besloot dan maar een handje te helpen. Bij de 2-1 viel de bal, na stom balverlies en gekluts, met wat geluk goed voor Omnium. De 2-2 was helemaal triestig. Balverlies op de helft van de tegenstander en de spits alleen op Slos afgestuurd: niet te missen en 2-2. Omnium verdedigde ver achteruit en gesloten, Savio vond moeilijk openingen. 2-2 ruststand.

De tweede helft bood meer van hetzelfde. Savio vond vooraan geen opening en bleef achteraan risico’s nemen in het uitvoetballen. Omnium begon moe te worden, en creëerde maar weinig gevaar meer. Slos moest nog een vrije trap uit doel halen, maar daar bleef het bij. Savio raakte wel op dreef en was de laatste 20 minuten duidelijk de betere ploeg. Er kwamen kansen, maar scoren lukte niet. Tot Jasper eindelijk eens ruimte kreeg. Eerst op snelheid nog een schandalige tackle ontwijken en dan de bal netjes binnen leggen: klasse! Uiteindelijk de beslissende goal, want de 4-2 kwam er niet meer. Een leuke wedstrijd, verdiend gewonnen maar zonder veel overschot. (ss)