KWB Oedelem - FC Savio : 3 - 2

Datum: 26/02/2016 20:00
Plein: Den Akker

Het veld in Oedelem heeft z'n naam (Den Akker, nvdr) zeker en vast niet gestolen, al een geluk dat niemand op die manier blessures heeft opgelopen. Ook een verlengde opwarming, wachtend op genoeg tegenstanders, heeft geen vruchten afgeworpen.

We kunnen zeggen dat het veld en de scheidsrechter een rol hebben gespeeld, al moeten we in de eerste plaats naar onszelf kijken. Oedelem had z'n spel aangepast aan de omstandigheden en maakte gebruik van de lange bal. Savio kon moeilijker wennen aan het veld, maar pakte bij momenten toch uit met mooie combinaties.

In de eerste helft kwam Savio voor via Pieter. Thomas, overigens erg sterk spelend op de linksachter, plaatste een bal op het hoofd van Pieter, die slim -met een boogbal- in verste hoek mikte. 0-1. De gelijkmaker kwam er via een corner. Savio deed even later hetzelfde: Mattijs met een goeie corner en Jappie werkte af. Savio kreeg nog enkele kansen, maar daar kwamen geen doelpunten uit voort.

De foutjes van de scheidsrechter stapelden op in de tweede helft, waardoor Savio zich minder op de match concentreerde. Adri had nog een kans en ging voorbij de keeper, maar de bal ging net naast. De tegenstander scoorde echter nog twee maal, eindstand 3-2. (tg)