PTI Eeklo - FC Savio : 4 - 2

Datum: 22/04/2016 20:15
Plein: Sporthal Eeklo

Een verre verplaatsing voor FCS stond vrijdag 22/04 op het programma. De benen voelden van de Savianen wat zwaar aan na de lange busrit, en het speelde daarom ook niet zo soepel en gestructureerd als anders. De eerste helft onderging Savio het spel. Het probeerde te voetballen maar kwam amper tot kansen. De tegenpartij die in een 6-0-4 opstelling speelde en het middenveld oversloeg door constant de lange bal te droppen kwam drie keer alleen voor Slos, die er twee pakte en de Savianen nog hoop gaf om de match in de tweede helft te doen keren. (ruststand 1-0 voor Tielt). In de tweede helft een identiek matchbeeld. Savio probeerde te voetballen maar kreeg de motor niet echt op het gebruikelijke toerental. Opnieuw een lange baal zorgde voor 2-0. Een kwartier gespeeld in de tweede helft en gastspeler Jan Vertongen onderschept een slechte pas achterin, en maakt de aansluitingstreffer. Een minuut (en een opnieuw een lange bal) later staat het echter al weer 3-1. Savio weet niets te doen tegen het perfecte lange-ballenspel van Tielt. De match wordt eventjes terug spannend wanneer na een uitstekend opgebouwde aanval Seynie weet te scoren op assist van Jasper. 3-2. Zelfde scenario als na de 2-1: een lange bal kort na de aftrap en een doelpunt 4-2. FC probeerde goed te voetballen maar slaagde daar iets te weinig in om een vlot scorende ploeg als Tielt bij te kunnen benen (jdc)