FC De Wanhoop - FC Savio : 2 - 1

Datum: 29/04/2016 20:00
Plein: Blaarmeersen

Vandaag trokken we naar gent om fc de wanhoop te trotseren. Savio begon sterk aan de match en domineerde de wedstrijd voor het eerste kwartier, toen er plots een goal viel voor fc de wanhoop. Een counteraanval waarbij er een man door onze verdediging geraakte en de bal naast de keeper binnentikt. We gaan de rust in met een 1-0 stand. In het begin van de tweede helft gaat het gelijk op, maar wanhoop vindt eerder den doelpunt. Een goeie voorzet naar de tweede paal, waar de linksmidden van wanhoop van heel ver kwam aangelopen en hem sterk binnenkopte, knappe goal. Savio begint meer druk te zetten en dwingt zo enkele corners af. Wanneer thibault de bal vanuit een hoekschop het pak in draait, is thijs de juiste man op de juiste plaats en kan hij de bal richting doel trappen, goal! 2-1 staat het nu. Savio krijgt een boost en begint stevig druk te zetten. De tegenstander reageert met enkele kleine en grotere fouten en pakt zo een gele kaart voor een fout op thibault. De gemoederen beginnen wat op te laaien en stoffel pakt wat later een gele kaart voor protest. Het spel gaat vooral door op de helft van wanhoop en enkele goeie kansen zijn hier het resultaat van. Zo trapt seyni de bal op de paal, pakt de keeper een moeilijke bal van thibault zijn voet, en vallen enkele kopballen van savio in de handen van de keeper. Savio wil absoluut nog die aansluitingstreffer vinden, dat is duidelijk. Adri pakt een op een wat ongelukkige manier een tweede gele kaart voor savio wanneer hij met z'n hand voorkomt dat een voorzet in de 16 van wanhoop buiten zou vliegen, zodat het spel sneller hervat zou kunnen worden. Savio vindt die aansluitingstreffer niet meer en de wedstrijd eindigt op een stand 2-1. (jdc)