FC Savio - Olva : 4 - 3

Datum: 16/09/2016 20:00
Plein: Tempelhof

Verslag:

Na de Europese uitschakeling tegen Kosova en eerste competitienederlaag tegen Blankenberge was het van moeten tegen Olva. Met voorzitter Beukel op retraite was het aan de jeugd om de kern samen te stellen, daarbij niet geholpen door late blessures. Met Milan en Kasper werden gelukkig nog twee spelers gevonden om in een echte zondvloed de match op gang te trekken. Na de droogte lag het veld er gelukkig heerlijk bij, zelfs de obligate strafschopvijvers ontbraken. Ook bij Olva een jong team, met een snelle match op een hoog niveau.

De eerste helft verliep evenwichtig. Savio kwam op voorsprong na een mislukte uittrap van de doelman. Olva maakte snel gelijk met een diepe bal over de verdediging en knap afgewerkt. FC kwam weer voor na een rebound maar Olva maakte een bijna identieke tegengoal. Kasper testte nog even de reflexen van Slos door met een man dreigend in de rug een pegel op eigen doel af te voeren, maar dichter bij een goal kwam Olva niet meer. Het was Savio die nog de 3-2 scoorde voor de rust.

De tweede helft bood hetzelfde spelbeeld al was Olva een hele tijd nauwelijks gevaarlijk. Savio kon een hele mooie 4-2 scoren, terwijl Olva niet doorheen de verdediging geraakte; Het einde van de match was nog voor Olva. Slos kon van heel dichtbij de 4-3 uit zijn doel houden, maar het was uitstel. Een mooie vrij trap werd even keurig binnen gekopt. een beetje zenuwen waren het gevolg, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Het exacte scoreverloop is in de regen blijven steken maar we wonnen door 2 goals van Mathijs en elk eentje voor Seynie en Matthias. Mooie voetbalavond met nog een bijzondere vermelding voor Bert en Kasper als gelegenheidsverdedigers. (ss)