FC De Wanhoop - FC Savio : 5 - 3

Datum: 11/11/2016 20:00
Plein: Blaarmeersen

11/11 wapenstilstand, maar niet voor FC Savio. We trokken naar de Blaarmeersen in Gent om de strijd aan te gaan tegen FC De Wanhoop. De temperatuur bevond zich rond het vriespunt, gelukkig bleef het de hele match droog.
FC Savio stond aan de aftrap in een 3-5-2 formatie. De eerste vijftien minuten was het nieuwe systeem wat aanpassen. Al snel kregen we de 1-0 tegen. En ook de 2-0 lag enkele minuten later tegen de netten. Het was duidelijk dat het nieuwe systeem met drie verdedigers nog wat aanpassen was, want aanvallend ging het vanaf minuut 1 behoorlijk. Een tiental minuten later was ook de 3-0 een feit, maar vanaf dan begon FC Savio beter en beter te spelen. Er was een duidelijk overwicht op het middenveld en de aanvallers kregen meer en meer ballen. De keeper van FC De Wanhoop kon nog net een schot van robbe tegen de paal duwen. FC Savio kreeg meerdere schietkansen maar de bal wilde niet in de netten. Het lukte Savio niet om nog voor de rust te scoren.
Na de rust werd duidelijk dat FC Savio meer kwaliteit in zijn ploeg had. FC De Wanhoop moest wat achteruit kruipen en het balbezit was grotendeels voor FC Savio. Enkele minuten na de rust viel de 3-1. Seyni kon de bal binnenschuiven op aangeven van Jan. Meer en meer kansen ontstonden voor Savio die de tweede helft dommineerden , maar een scherpe tegenaanval van FC De Wanhoop zorgde voor de 4-1. Halverwege de tweede helft scoorde Jan op een assist van Brecht Minne. De 4-2 gaf FC Savio nog hoop. En alweer slaagde FC De Wanhoop erin om een goede tegenaanval op te zetten waaruit een penalty ontstond. Het stond 5-2 en met nog enkele minuten te spelen zat de winst er niet meer in. Na een duwfout op Jan in het strafschopgebied zette Jasper de 5-3 nog op het scorebord. Hij scoorde vanop de stip met een harde trap in de kruising. Het bleef 5-3.
Ondanks verlies toch een zeer goeie prestatie van FC Savio. Het systeem lijkt zeker en vast te liggen binnen de ploeg en met een goeie wil, nog wat training op het nieuwe systeem en meer aandacht in de eerste vijftien minuten zal Savio matchen zoals vanavond niet meer verliezen. (rv)