FC Savio - Oud Savio : 4 - 1

Datum: 17/03/2017 20:00
Plein: Tempelhof

Tegen een vernieuwde ploeg van Oud Savio was het vandaag zaak voor FC Savio om door te gaan om het elan van de vorige confrontaties: nooit werd er verloren van Oud Savio in de geschiedenis en het was al van 2011 geleden dat er nog eens een gelijkspel werd afgedwongen door de laatste. In wat altijd een spannende (en stevige) pot voetbal belooft te worden begon de wedstrijd dan ook met aan beide zijden gretige duels op beide speelhelften. In de eerste helft slaagt FC Savio er vlot in om aanvallend de druk hoog te houden, mede door de wind die ze in de rug hadden gedurende het eerste helft, en Oud Savio moet regelmatig langdurig terugkwijnen op hun eigen helft door de sterke recuperatie van Mathias en Thijs die het centrale middenveld middenveld domineren. Dan plots is het raak: een pass van Jitse op Jappie die vervolgens de bal terug de diepte injaagt richting Jitse die vlot de keeper passeert en koelbloedig afwerkt: 1 - 0 schrijft het scorebord en de vreugde bij de openingsgoal is groot. Oud Savio is bij deze ook wakker geschud, niettegenstaande FC Savio steeds blijft domineren zijn de tegenstanders erg scherp op de counter, die dan ook uitmondt in een 1-1 op de valreep van het einde van de eerste helft. We gaan rusten met een gelijkspel: kan FC Savio wel door de hevige tegenwind breken om terug een voorsprong op te bouwen?

De aftrap van de tweede helft wordt gevolgd door talloze kansen van FC Savio: Adriaan komt alleen op de keeper en tikt nipt naast, Seynie kopt net over en trap een bal op de paal en schot na schot beland niet in het doel. Een sterk combinerend middenveld dat via Pieter en Bert respectievelijk de rechter- en linkerflank maar al te graag benut. Het regent voorzetten en diepe ballen maar het blijft wachten op de treffer. Tegelijk speelt Oud Savio veel meer mee in de match: scherpe counters en af en toe wat hogere druk resulteren in enkele grote doelkansen, gelukkig behoedt Pieter zijn netten van een tweede treffer door een feilloze coördinate van zijn achterlinie en enkele knappe tussenkomsten. Met andere woorden: een erg spannende partij waarbij een duidelijk overwicht van FC Savio helaas nog niet geconsolideerd werd en waardoor Oud Savio steeds gevaarlijk blijft. Maar dan breekt plots Adriaan door na een diepe bal op de counter en komt ter hoogte van de carré alleen voor de keeper, Jitse loopt mee langs rechts, roept en krijgt de bal en tikt de 2 - 1 binnen: oververdiend en de hele tribune staat in vuur en vlam. FC Savio staat voor maar is zijn enthousiasme nog lang niet kwijt: er belandt nog een bal op de paal, vervolgens knalt Thijs nog een bal in de rechterbovenhoek en Mathias legt met een afstandsschot de eindcijfers 4 - 1 vast. Verdiende uitslag die echter ook anders had kunnen aflopen, sterke match van de hele ploeg! (jm)