Datum: 06/10/2017 20:00
Plein: Den Akker

Verslag:

Op vrijdag 6 oktober trokken we naar den akker om het op te nemen tegen Smash. Na 2 weken stil gezeten te hebben, konden we eindelijk nog eens voetballen. Bij FC Savio was er dan ook een opkomst van wel 16 man.
Savio begon sterk aan de wedstrijd en had controle over het spel. Toch slikten we het eerste doelpunt van de wedstrijd na een dikke 10 minuten. Een harde knal van de spits van Smash belandde in de netten via de korte hoek. Het balbezit blijft na het doelpunt grotendeels voor Savio. Een aantal kansen kwamen hieruit voor, maar geen enkele kon omgezet worden tot een goal. Op een counter kwam de spits van Smash alleen voor het doel en deze schoot de bal binnen: 2-0. Savio blijft baas en creëert veel kansen. Heel wat mooie voorzetten belanden keer op keer net niet in de goal. Op het einde van de eerste helft kan Jasper dan toch het eerste doelpunt maken. We gaan de rust in met een score van twee tegen één.
Aan het begin van de tweede helft staan er vier verse krachten van Savio op het veld. Hopelijk kunnen deze mede de ploeg helpen het tij te keren. Savio blijft het grootste deel van het balbezit behouden. Toch maakt Smash het eerste doelpunt van de tweede helft. Een voorzet die binnen de 16 belandde, wordt weggetrapt door de Saviaanse verdediging. Jammer genoeg belandde deze in de voeten van de tegenstander die de bal kan binnetrappen: 3-1. Opnieuw kon onze spits, Jasper, zorgen voor de aansluiting. Siebe levert de assist en Jasper trapt de bal lekker binnen: 3-2. Savio zoekt nog naar de gelijkmaker, maar kon deze niet maken. De wedstrijd eindigt en Smash neemt de winst mee naar huis. (mt)