Datum: 13/10/2017 20:00
Plein: Tempelhof

Zoals altijd verzamelden te troepen van FC Savio voor een potje voetbal op vrijdagavond.
De kern is uitgebreid dit jaar en voor de 2de week op rij waren we met 17 spelers afgezakt naar Tempelhof.

Meteen greep Savio Vogelzang bij de keel door hoge pressing te zetten en vaak de bal te intercepteren. De kansen volgden al snel (vaak via rechts) waar Bram en Beef de flank en de voorzetten voor zich namen. Maar voorlopig zonder resultaat.
Na 10 min wedstrijd kwam er een hoge bal bij Jappie terecht, deze verlengde hem met zijn hoofd perfect in de loop van Adriaan die heerlijk uithaalde met zijn linkervoet rechtstreeks in de linker bovenhoek 1-0.
Savio bleef goed voetbal brengen met mooit combinaties, voorzetten, schoten, pressing,…
Maar het lukt niet om de voorsprong verder uit te diepen.
Kansen voor Bram, Jappie, Mattias, Adriaan, Thibault,… Allemaal gingen ze net naast, werden ze te zacht getrapt, overgekopt of door de keeper gered.

Spijtig genoeg werd de ongeschreven voetbalwet deze avond weer een feit. Na een mindere controle van Spyns moest Thijs een professionele fout maken net buiten de 16. Vogelzang nam de vrijtrap en Pieter kon zich net niet genoeg afduwen om de bal uit de goal te ranselen. 1-1 net voor de rust.

Maar Savio verloor de moed niet, en zocht in de 2de helft naar een 2de goal. Balbezit was terug voor Savio. Het spel/pressingniveau was misschien iets minder dan in de eerste helft, maar toch waren er terug kansen voor Thijs, Seynie, Adriaan,…

Na een “kort” genomen hoekschop voor Savio, die uiteindelijk niet voor de goal kwam, kon Vogelzang zijn 2 de counter van de dag uitvoeren en het stond onverwacht maar waar 1-2.

Vorige week (3-2 verlies) kregen we ook al 3 counter doelpunten tegen. Misschien iets om duidelijke afspraken in te maken hoeveel man achter de bal moet blijven?

Savio probeerde nog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar het mocht niet zijn. We mogen stillaan spreken van een gemiste seizoensstart. 3 op 12 is de harde realiteit. Maar we moeten ook eerlijk zijn dat de ploeg wel reeds mooi attractief voetbal op de mat brengt en daarvoor komen de supporters natuurlijk ook naar het stadion. (ab)