FC Savio - KWB Oedelem : 3 - 0

Datum: 24/11/2017 20:00
Plein: Gulden Kamer

Verslag:

Als je de wedstrijd zou moeten samenvatten in één woord, dan komt 'kansenfestival' wel aardig in de buurt.

Als zelfs het centraal duo, Stoffel en Bram, al tijdens het openingskwartier vooraan opduiken, dan weet je gelijk hoe laat het is. Hoge druk, een grote honger naar goals en - jawel - een resem kansen. Haast teveel om te onthouden en chronologisch weer te geven. Maar of het nu de enig mooie solo van Siebe, de kopbal van Jappie op scherpe voorzet van Pieter, het vluchtschot van Matthias op een afvallende bal, een afstandsschot van Bert of doorsteekpas op Seynie was. Geen van alle kansen kreeg wat het verdiende. Wat Savio ook probeerde, de openingsgoal bleef uit. KWB kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. Meer dan enkele snelle uitbraken, zonder echt doelgevaar konden de bezoekers niet op de mat leggen. Ook wel omdat ze halverwege de eerste helft één van hun spelers geblesseerd zag uitvallen en met 10 man verder moesten. Een logische 0 - 0 ruststand dus.

De rijk gevulde bank met invallers, toppers in de lappenmand en gepensioneerde Savianen, was unaniem tijdens de tactische bespreking in de rust. Rustiger en veel meer via de flank spelen. En of het nu lag aan de peptalk of omdat we terug tegen 11 man speelden (Cédric depanneerde bij KWB, nvdr.), Savio speelde een beduidend betere tweede helft in een aangepast spelsysteem (3-5-2, nvdr.). Dit leverde - jawel - een karrenvracht kansen op. Wat in de eerste helft niet lukte, ging plots veel vlotter: scoren. Bram opende van op de flank, met een strakke bal tussen 3 tegenstanders door, mooi op Matthias. Die draaide open ging recht op doel af en legde de bal in de benedenhoek weg. Het luidde het startsein in voor nog meer fraais. De flanken werden meer aangespeeld en Jappie bracht de bal na een mooie aanval voor doel. Bert devieerde met een halve karatetrap knap over de doelman. 2-0!

Wat volgde is een niet aflatende stroom aanvalsgolven waarbij Savio eerder leek te excelleren in het elkaar kansen op een dienblaadje aanbieden dan in het afmaken van kansen. Even leek er een nieuw klassement in de maak: om het mooist een kans de nek omwringen. Tot Pieter Jappie diep stuurde en die plots zijn gouden voetjes terug vond. Mooi met links in de korte hoek. 3-0, match gespeeld. Het laatste kwart ging het spel nog goed op en af en ontstonden er grote gaten op het middenveld. Maar mede dankzij een sterke verdediging en een geniale beenveeg van een voor de rest werkloze Pieter in doel, hielden we de nul op het bord. Een flinke opsteker voor Savio en een mooi kijkspektakel voor de gevulde bank. Opdracht volbracht en op naar volgende week! (mh)