FC Savio - De 7 Torentjes : 3 - 3

Datum: 01/12/2017 20:00
Plein: Gulden Kamer

Exclusieve toegang tot de catacomben leverde op voorhand interessante informatie op. Uit flarden van gesprekken ("Wie Thijs Bouten .... krijgt een pint van me", nvdr) kon Savio afleiden dat de messen geslepen stonden, al had de tegenstander zijn huiswerk maar half gemaakt. Had het met de eerste vrieskou van het jaar te maken, met het feit dat Savio twee nieuwe spelers in hun systeem moest inpassen of was de waarschuwing over het impressionante (doel)puntenaantal van de tegenstander dat de zwarthemden parten speelde? Wat er ook van zij, de thuisploeg acteerden met iets teveel ontzag en respect, alsof het speelde tegen een autoritaire leider. Het gevolg laat zich raden.

Savio had het de ganse eerste helft moeilijk om gelijke tred te houden. De aanvalsgolven van de 7 Torentjes volgden zichzelf in sneltempo op. Savio kwam op vele plaatsen een stap te laat en verloor de duels. Mede dankzij een sterk keepende Beef en de nodige portie geluk - 7 Torentjes knalden een bal op de paal en winkelhaak en verzuimden het af te maken na lang dralen voor goal - overleefde Savio het openingskwartier. En wie z'n kansen niet afmaakt, ....

De eerste échte kans aan de overkant, leverde meteen een doelpunt op. Na een zeldzame, mooi in elkaar gestoken aanval legde gelegenheidsspits Lorenzo de bal af voor een bedrijvige Titus, die simpel binnen tikte. Tegen de gang van het spel in kwam Savio zo op een gevleide 1-0 voorsprong. Als door een wesp gestoken, schakelden de tegenstanders nog een versnelling hoger. Wat volgde was bij momenten demonstratievoetbal. In geen tijd bogen de bezoekers de achterstand om in een 1 - 3 voorsprong. De thuisploeg hapte naar adem en zette alle zeilen bij om zonder verdere schade het fluitsignaal van de rust te halen. En dat lukte. Even had Jappie nog de aansluitingstreffer aan de voet, maar een geniale beenveeg van de keeper was typerend voor deze fase van de wedstrijd: overmacht op alle vlakken voor de bezoekers. Een 1-6 ruststand had goed mogelijk geweest.

Tijdens de rust werd druk gespeculeerd over mogelijke opties. "Take it like a man" moest de duimen leggen voor een licht gewijzigde opstelling, 4-5-1, nvdr. Jappie zakte een rij en nam de punt van het centrale trio in. Thomas verving Kasper en kwam op het middenveld spelen, Titus schoof een rij naar achter. De wijzigingen van de trainer loonden. Na rust toonde de thuisploeg zijn ware gelaat en ging het veel beter voetballen. De ruimtes werden kleiner, de ballen gingen beter rond en Savio herstelde het evenwicht in het spel. Matthias stuurde Pieter diep. De keeper stopte de doorgebroken flankspeler foutief in de zestien, strafschop! Jappie zette die feilloos om en de aansluitingstreffer was een feit.

Samen met het vuur, keerde ook het geloof in de ploeg en de match terug. Dat zorgde zichtbaar voor frustraties bij de tegenstander, al was het in deze eerder hoorbaar. Referee Beukel werd uitgemaakt voor onnozelaar en trok prompt (slechts) de gele kaart. De fortuinlijke spits liet er geen gras over groeien en verpestte luttelijke seconden later zijn tweede kans. Hij schopte Titus (alweer) van het veld na een smerige tackel langs achter. 2e geel en rood! Kasper kwam opnieuw van de bank.

Het laatste kwartier kon Savio de numerieke meerderheid omzetten in een 3e goal. Jappie rolde de ganse defensie op snelheid op en legde af voor Lorenzo die knap binnen tikte. De verdiende gelijkmaker was een feit. Twee zichtbaar vermoeide ploegen gingen elk nog op zoek naar de winnende treffer. Maar dankzij veel strijd en inzet, fel gebikkel, sterk verdedigend werk met slidings tot bloedens toe (van de captain Bram, nvdr) en een secuur keepende Beef bleef het 3-3. Een billijke uitslag tegen een sterke tegenstander na een echte cupmatch. Uit de sterke remonte kan Savio moed putten voor het vervolg van de competitie. (mh)