FC Savio - Smash Oedelem : 3 - 1

Datum: 02/02/2018 20:00
Plein: Tempelhof

Verslag:

Op het compleet nieuwe Tempelhof begon Savio direct pressing te spelen, zodat de tegenstander niet in zijn spel kon komen. Dat werkte goed en resulteerde in veel kansen, teveel kansen. Uiteindelijk scoorden we de verdiende 1-0 via Thibault op een knappe voorzet van Mattijs. Het eerste doelpunt op het nieuwe veld is voor ons! Savio kon echter niet helemaal op zijn lauweren rusten, want TC kwam regelmatig met venijnige counters opzetten en zorgde enkele malen voor gevaar. Gelukkig kon de verdediging onder leiding van Spyns steeds erger voorkomen. Ongeveer in het midden van de eerst speeltijd werd een slordigheid afgestraft en stond het gelijk, ook Spyns viel enkele minuten later uit met een spierscheur. Echter, nog net voor de pauze, via een snelle aanval komt Savio dan toch nog op voorsprong. Matthias speelt een diepe schuiver naar Thibault, die de bal doorschuift naar Siebe. Op zijn beurt heeft Siebe de bal maar in doel te schuiven.

Tijdens de tweede helft houdt Savio opnieuw het overwicht, met veel kansen die niet worden afgemaakt. Eén penalty wordt niet gefloten, en een tweede misschien te licht, doch niet onverdiend. Jasper, die overigens een goede indruk maakt centraal achterin, legt de bal koelbloedig binnen zoals het hoort. We spelen de match uit, op zoek naar een vierde doelpunt dat maar niet wilt vallen…

We onthouden: Opnieuw een leuke pot voetbal op een goed kunstgrasveld tegen fijne/faire tegenstander. Een goede opwarming is cruciaal voor blessurepreventie. Siebe en Thibault scoorden beiden hun eerste doelpunt dit seizoen. (tg)