FC Savio - Oud Savio : 6 - 2

Datum: 16/02/2018 20:00
Plein: Tempelhof

Vrijdagavond 16 februari. De slag om de saviaanse naam hoofdstuk zoveel en zover de statistieken gaan verloor FC Savio deze nog nooit. Eenmaal het eerste fluitsignaal klonk was het duidelijk dat ook deze keer FC deze wedstrijd allesbehalve gemakkelijk uit handen ging geven. Snel goed voetbal resulteerde in een vroege voorsprong voor FC via een knappe snelle aanval over de flank, waarna een scherpe voorzet perfect werd binnengekopt (1-0). Lang hield deze voorsprong echter niet stand, amper 2 minuten later zorgde een afstandsschot voor de 1-1. Voor de rust kon FC echter deze voorsprong terug oppikken, rusten met 2-1. Na de rust kwam FC weer veel scherper uit de kleedkamer, het domineerde en vergrootte zijn voorsprong naar 3-1 via excellent snel voetbal. Na de 3-1 werd de match op het middenveld gespeeld. Veel duels en balverlies waar niemand echt van kon profiteren, tot Oud savio dit toch kon en heel snel voor het doel van de tegenstander kwam en de aansluitingstreffer kon maken (3-2). Hierna ging FC een versnelling hoger spelen, Oud Savio kon niet mee en werd afgemaakt. Een penaltie, een scherpe counter en een mooie actie besloten de match 6-2. Deze cijfers zijn naar het wedstrijdbeeld wat overdreven, maar daar klaagt niemand over in het kamp van FC Savio. (jdc)