KWB Oedelem - FC Savio : 3 - 5

Datum: 23/02/2018 20:00
Plein: Den Akker

Putje winter leek het wel: gras en de bovenlaag van de grond bevroren, Russische temperaturen en een gure wind. Dit was het decor van de 21 wedstrijd tussen deze ploegen. Het begon moeilijk voor oedelem want hun 11e man kwam pas twintig minuten na de start van de wedstrijd opdagen. In deze eerste twintig minuten konden beide ploegen één maal scoren. Oedelem scoorde de gelijkmaker via een door de wind gedragen afstandsschot en FC Savio kon eigenlijk al vier keer scoren maar deed dat slechts 1 maal. 1-1. Het krijgen van een extra man leek Oedelem allesbehalve goed te doen, savio nam de wedstrijd in handen en maakte voor de rust via een penalty de 2-1. Na de rust ging het gelijk op, veel kansen aan de kant van FC Savio maar geen goals totdat via een carambole in de 16 na een hoekschop de bal tegen de netten ging. (3-1). Die voorsprong uitbreiden naar 4-1 ging redelijk simpel via een goed uitgespeelde aanval over de flanken waarna de bal knap binnen werd geschoten (4-1). Oedelem wist het nog spannend te maken en bracht de score nog terug naar 4-3. De spanning werd weggenomen door een own goal van KBW (5-3). Dit was tevens ook het eind van de match. (jdc)