FC Savio - Sport Na Arbeid : 1 - 3

Datum: 13/04/2018 20:00
Plein: Tempelhof

Verslag:

Met dat de leiding hun jaarlijkse leidersweekend had was er weer wat puzzelwerk voor de match. Gelukkig waren we met genoeg spelers mede dankzij enkele gastspelers, zo speelden we met een verrassend spitsenduo die de verdediging van onze nieuwe tegenstander onder druk mocht zetten. In de eerste helft was het balbezit voor beide ploegen even groot maar was het toch de tegenstander die hun kansen afmaakten. Ze zetten goed druk naar voor en vonden in en rond het strafschopgebied wel altijd een vrije man. Bij ons verliep de eerste helft minder vlot. We waren soms te braaf in duel en maakten onze kansen jammer genoeg niet af. Zo gingen we rusten met een jammerlijke 0-3 achterstand ook al hadden we het gevoel dat we naar het einde van de eerste helft toch meer het overwicht namen.

Door een lichte wijziging van de posities en meer bezetting van het middenveld, begonnen we de tweede helft veel scherper en creƫerden we ook meer kansen. Na een goed gegeven hoekschop van Siebe belandde de bal uiteindelijk bij Jitse en die trapte de bal keihard in de netten. De 1-3 stond op het scorebord. De andere ploeg kwam minder gevaarlijk dreigen aan ons doel en konden dus ook niet meer scoren. Toch was een tweede redding van op de lijn nodig van Stoffel om de 1-4 te voorkomen. Meer naar het einde toe kregen we nog een penalty. Beef die zijn fout van de eerste helft wou recht zetten nam de verantwoordelijkheid op zich maar miste jammerlijk. Zo bleef het bij een 1-3 nederlaag waar op het einde toch meer in zat en misschien op basis van de tweede helft wel een gelijkspel een betere uitslag zou geweest zijn. (pb)