FC Savio - FC De Wanhoop : 2 - 5

Datum: 27/04/2018 20:00
Plein: Tempelhof

Op de vooravond van het verlengde weekend moest er nog eens tegen FC De Wanhoop gesjot worden. Wat we nog wisten uit de heenwedstrijd is dat ze goede en rappe voetballers hebben, maar dat hun uithoudingsvermogen niet dat is. We moesten hun centrale spelers het voetballen belemmeren en geen ruimte geven aan hun spitsen. Door de talrijke opkomst van maar liefst 15 spelers konden we een sterke ploeg afvaardigen. Met veel zelfvertrouwen stonden we te wachten tot de scheids op zijn fluitje blies voor de aftrap.

Dit zelfvertrouwen kreeg al snel een deuk toen Siebe centraal onnodig balverlies leed en De Waanhoop een van hun gekende counters konden opzetten. Gelukkig maakte hij zijn foutje goed door de bal van de lijn te sliden. Dit maakte echter niets uit, want de corner die volgde werden we koud gepakt. De wedstrijd ging goed op en neer en Thibault bracht Savio langszij door een vrije trap uit het boekje van stoffel mooi binnen te knikken. Nog voor de rust kon De Wanhoop nog 2 keer scoren. Dit telkens ook op stilstaande fases. Eerst opnieuw een corner, daarna een penalty.

Onder leiding van de 4 spelers die de eerste helft mochten banken, startten we sterk aan de 2de helft. Een aantal voorzetten werden net niet binnen gekopt, schoten gingen langs de verkeerde kant van de paal, … Als die ballen er niet ingaan, dan weet je dat het moeilijk wordt. Zoals zo vaak in voetbal valt de bal dan wel goed voor de tegenstander. Via een handsbal in de 16 kregen we nog een sprankeltje hoop. Voor Jasper een koud kunstje om zijn 20ste van het seizoen binnen te leggen.
De laatste 10 minuten gingen we nog op zoek naar de 3-4 maar deze bleef uit. Integendeel, het werd nog 2-5.

Al strijdend ging FC Savio ten onder waarbij 2-5 zwaar overdreven cijfers zijn. Winst zat er echter wel nooit in.
Volgende week is het de laatste kans om nog iets aan de statistieken te doen. Mits een winst van 3 doelpunten verschil, kunnen we ons seizoen met een positief saldo eindigen. Wat de individuele prijzen betreft, deze liggen zonder gekkigheden al vast. (st)