FC Savio - Globeshotters : 6 - 5

Datum: 31/08/2018 19:30
Plein: Tempelhof

Tof dat we het seizoen eerder konden starten dan gepland!

Mathias zijn oude minivoetbalploeg wou het tegen ons opnemen en wij konden 11 krijgers uit onze hoed toveren om de wedstrijd ook effectief aan te vatten.
De tegenstander was een samenraapsel van spelers, elk met hun eigen achtergrond (de een groot voetbal, de andere minivoetbal), maar desalniettemin een ploeg met een aantal goeie voetballers en het belangrijkste van al een toffe ploeg.

De wedstrijd begon op een gezapig tempo, met een overwicht van FC Savio op de helft van de tegenstander. Wat FC Savio niet was ontgaan tijdens de wedstrijd was het keepersprobleem van de tegenstander. Tijdens de 70 min durende wedstrijd zijn deze wel 4x gewisseld van keeper. Het eerste doelpunt viel dan ook relatief snel. Op aangeven van Thibault Geerardyn kon Bert makkelijk de bal in de korte hoek binnenschieten. Nadat de ban was doorbroken kregen we ook als ploeg dan ook het gevoel dat er meer in deze wedstrijd zat. Niet veel later viel de 2-0 op aangeven van Mathias Haspeslagh aan de middellijn trapte Bert Buffel de bal, van enige afstand, over de keeper en in het doel. Met 2 doelpunten konden we uiteindelijk gaan rusten.

Tumult in de Rust! De speler die in het goal van de tegenstander stond, valt met blessure uit. Om het fair te houden besluiten we om verder te gaan met 10 tegen 10.
Deze nieuwe, 10-10 situatie heeft de tegenstander dan ook duidelijk nieuwe moed gegeven, want 5 minuten in de 2de helft kunnen deze de aansluitingstreffer maken. Tussenstand 2-1. Wat opvallend was tijdens deze wedstrijd, was de effectiviteit van ons geheim wapen. Siebe Timmerman mag Thijs Bouten bedienen bij een verre inworp en die laatste kopt de bal mooi in het hoekje. 3-1! Wat volgt is een ware doelpunten kermis. De tegenstander die weinig kansen weet samen te voetballen, maakt dit wel ruimschoots goed met hun klinische afwerking. Niet veel later scoren ze dan ook de 3-2. Dit bracht FC Savio wel niet van hun stuk. Eerst mocht Thibault, op aangeven van Thijs, de 4-2 binnen prikken, waar nadien Bert zijn hattrick mocht vervolledigen met de assistentie van Siebe. In beide situaties was de doelman kansloos. Tussenstand 5-2.

Maar de tegenstand gaf niet op en zette hun zoektocht verder naar de aansluitingstreffers. Hoewel de verdediging bij momenten uiterst solide was, sloeg de vermoeidheid op het einde van de wedstrijd ook toe. Foutjes werden afgestraft met 2 doelpunten, respectievelijk 5-3 en 5-4. Wederom konden we rekenen op de verre inworpen van Siebe, die Gerard prachtig bediende voor de 6-4. Die luxepositie werd al snel verstoord door de tegenstander die deze pot maar al te graag spannend wilde houden. 6-5 met nog 3 minuten te spelen.

De voorsprong is in deze laatste minuten ook nooit echt meer in gedrang gekomen. Zodoende mogen we de fictieve 3 punten ook thuis houden op het tempelhof.
Goede start van het seizoen 18-19 & tevens ook een goede conditietraining.