FC Savio - FC Vet 't Oost : 7 - 1

Datum: 12/10/2018 20:00
Plein: Tempelhof

Gewaarschuwd door de wijze woord "pas op, want die mannen kunnen voetballen" kwamen 12 Savianen het veld op. Een gewaarschuwd man is er twee waard, en dat bleek effectief zo. Na drie minuten kon Thibault de 1-0 scoren via een verkeerdelijk ingeschatte terugspeelbal van de centrale verdediging van Vet 't Oost. Savio bleef heer en meester en na 15 minuten stond het al 2-0, wederom Thibault, via een slimme doorsteekpass van Bert. Zowel tactisch als fysiek bewaarden we de bovenhand. Adri duwde de 3-0 tegen de netten. Tijd om wat gas terug te nemen en de bal het werk te laten doen. Bert dacht daar anders over: met een zelden geziene solo, en enkele pogingen kreeg hij de bal dan toch tegen de netten. Een snelle, efficiƫnte tegenaanval van Vet 't Oost zorgde voor de 4-1. Nog voor de scheidsrechter de halftijds pauze inlaste maakte Mattijs er 5-1 van, slim ingelopen op een balletje tussendoor en beheerst afgewerkt.

Ook na de rust bleef Savio het overwicht behouden. We kwamen nooit echt in de problemen. Een kopbal van Thijs werd eerst nog van de lijn gehaald, maar toen hij -10 minuten later- een tweede, gelijkaardige kans kreeg werd deze staalhard binnengekopt. 6-1. Een counter van Adri en Kasper werd nog mooi uitgespeeld en resulteerde in een mooi doelpunt. Nadat Kasper het hele veld over had gestoken, legde hij de bal beheerst binnen op voorzet van Adri.

7-1. 18/18. Doelpuntensaldo +21. Pas mal.