FC Savio - Omnium : 2 - 7

Datum: 26/10/2018 20:15
Plein: Tempelhof

De interland break kwam duidelijk ongelegen voor het ongeslagen FC Savio. Tegen het gretigere en frisse Omnium kwamen de Savianen voor het eerst dit seizoen niet aan winnen toe. Met Bram als 3de keeper en het verlies aan ervaring op verschillende bepalende posities kwamen ze al snel in moeilijkheden. Bijgevolg stond er bij de rust een pijnlijke O-3 achterstand op het bord.
Savio liet de moed echter niet zakken en probeerde vanuit balbezit en organisatie Omnium van antwoord te dienen. Even was er dan ook hoop wanneer Thibault met een dieptepass Thomas richting de 1-3 stuurde. Jammer genoeg bleek dit al snel een doekje voor het bloeden nadat Omnium telkens opnieuw, via hoge pressing en snelle passes, door de Saviaanse verdedigingsgordel glipte. De afstraffing bleek zwaar en werd enkel nog verzacht na een 2de goal van Thomas.
Uiteindelijk droop de ploeg, met een stevige kater en 2-7 verlies, af richting 3de helft en volgende match, op verplaatsing, tegen Eeklo. (TV) (tv)