FC De Wanhoop - FC Savio : 2 - 2

Datum: 09/11/2018 20:00
Plein: Blaarmeersen

Zoals de traditie het wil, werd ook ditmaal de match met enige vertraging op gang getrapt. Vooral de thuisploeg liet op zich wachten. We speelden voor het eerst op de velden van de Hogent aan het station van Gent Sint-Pieters. Een hard, groot en oud kunstgrasveld zorgde voor pijnlijke hieltjes na de match. Twee aan elkaar gewaagde tegenstanders hielden elkaar bij aanvang in evenwicht. Het was Thijs die via een comibinatie door het midden met Bert voor de 1-0 tekende. FC Savio probeerde te controleren maar na een foute inspeelpas van diezelfde Thijs werd FC genadeloos afgestraft op de counter. 1-1. Savio bleef wel iets meer balbezit hebben maar De Wanhoop loerde op de counter. We gingen de rust in met 1-1. Na de rust startte de Wanhoop furieus. Hun sterke start van die 2de helft werd dan ook beloond met een 2-1 voorsprong. Siebe, onze keeper van dienst moest zich voor de 2de keer omdraaien ondanks zijn sterke partij in de goal. FC Savio was even van slag maar begon plots heel wat kansen bijeen te voetballen. Meestal was vooral de laatste pas net niet precies genoeg om dat broodnodige 2de doelpuntje te prikken. Na een krampenwissel ( Bram ging in de goal staan en Siebe kwam op het veld) kon Thijs dan toch de 2-2 maken na een deviatie op een verre inworp van Siebe. Savio had ondertussen genoeg kansen bijeen gespeeld om misschien zelf aanspraak te maken op de overwinning maar we bleven dus steken op een gelijkspel. Goeie pot voetbal jammer van de zagende nummer 10. (tb)