Banner
Baristro Le Staff

Moeder Babelutte

Glashandel Hongerloot

Immo Lescrauwaet

FC Savio - KWB Oedelem : 8 - 1

Datum: 23/11/2018 20:00
Plein: Tempelhof

Verslag:

De jongens van KWB Oedelem toonden bijzonder weinig haast om aan de match te beginnen. Hun slome houding bleek een voorbode het spelbeeld op het veld. Al kan de monsterscore ook toegeschreven worden aan het sprankelend voetbal van de thuisploeg. Savio startte furieus, zette hoog druk en creëerde gelijk een aantal mooie kansen. Na nog geen 5 minuten zette man in vorm Mattijs zijn ploeg op voorsprong. Een stevige verdediging, prima organisatie en vlotte combinaties luidden een wervelende voetbalavond in. Niet veel later dikte Matthias in twee tijden aan tot 2-0. Mattijs, opnieuw hij, schoot voor rust nog de 3-0 en 4-0 tegen de netten. De eerste keer op aangeven van Thijs, de tweede keer zette Thomas hem op weg met een assists. Een hattrick voor de topschutter dit seizoen en comfortabel de rust in.

Na rust was de honger nog niet gestild. Siebe kwam op links invallen voor Brecht die nog een nachtdienst te doen had. Savio borduurde rustig verder op het prima spel en kon rekenen op een collectieve sterke prestatie van de verdediging waarin Kasper zich week na week meer en meer opwerpt als dé patron achterin. Gelegenheidsdoelman Elias voetbalde tweevoetig prima mee en moest zich slechts 1 maal omdraaien na een eerredder halfweg de tweede periode. Voordien hadden Matthias en Siebe de score nog aangedikt tot 6-0. Twee keer op penalty. Twee keer na foutief afstoppen op Siebe. Mattijs nam wat gas terug en gaf zo de kans aan andere jongens om op te staan. Zo draaide Titus enig mooi weg van zijn tegenstander, schakelde 2 man uit en botste in extremis nog op de doelman. Deze poging had beter verdiend. Niet veel later zette Matthias hem op weg in de zestien en dit keer was het wel raak voor de jonge flankspeler. 7-1. De laatste goal was opnieuw van prima makelijke. Thijs verlegde met een enig mooie doorsteekpass het spel. Simon schakelde zijn man uit en zette strak voor. Thomas tikte aan de tweede paal eenvoudig binnen. 8-1. Eindstand en verdiende overwinning.

Benieuwd of Savio deze lijn kan doortrekken de komende weken. Al zijn de signalen in elk geval hoopvol. Wat opvalt is dat de jonge generatie bij Savio stilaan zijn draai vindt. De integratieperiode lijkt voorbij en de jonge jongens tonen steeds meer hun meerwaarde voor de ploeg. Sterk in duels, knappe rushes, snelle omschakeling en prima voetballend vermogen. De periodetitel wenkt! (mh)

Wedstrijdgegevens:

Speler
Punten
Doelpunten
Assists
Kaarten
Aanwezig
Matthias Haspeslagh
17
2
1
Kasper Vandenbroucke
16
Mattijs Tant
10
3
Thijs Bouten
8
1
Titus Hespeel
6
1
Louis Verplancke
5
Thomas Vermandele
4
1
1
Elias Louagie
4
Simon De Leersnijder
2
1
Maarten De Sloovere
0
Siebe Timmerman
0
1
1
Brecht Minne
0

RSS 
Baristro Le Staff

Marechal Verzekeringen

Dakwerken Schuermans

Dakwerken Schuermans

Vitrum Glas en Aluminium

Fight Spam! Click Here!