FC Savio - PTI Eeklo : 2 - 6

Datum: 14/12/2018 20:00
Plein: Tempelhof

Doordat het gevroren had lag het voetbalveld er glad bij. Ook tijdens de match zou dit duidelijk worden. Hier en daar sloren er van beide teams wel spelers weg.

Na aangeven van Beukel trapte FC Savio de match op gang. De eerste minuten was het voor beide ploegen eerst wat wennen aan de gladde ondergrond. Maar Savio had het middenveld onder controle. Na aanval raakte Savio de bal kwijt in de verdediging van Eeklo. Deze gaf een lange bal die perfect lande in de voeten van hun aanvaller, die gecontroleerd het eerste doelpunt van de avond tegen de netten schoot. Niet veel later werd het al 0-2. Savio bleef knokken om zich in de wedstrijd te houden maar voor de rust werd er tevergeefs nog de 0-3 gescoord en zelfs nog bijna de 0-4 die Kasper nog juist van de doellijn wist weg te houden.

Na een goeie peptalk en 2 wissels was Savio klaar om aan de 2de helft te beginnen.

Al snel in de 2de helft vergrootte Eeklo hun voorsprong naar een 0-4. Na een aantal goeie aanvallen werd dan toch de eerste voor Savio tegen de netten getrapt door Jan Vertongen op aangeven van Thijs. Savio zat weer vol goede hoop en geloofde in gelijksspel. Jammer genoeg was dit van korte duur want de tegenstand stond al weer snel voor Pieter en scoorde de 1-5. Savio bleef voetballen en kreeg hierdoor nog een aantal kansen. Thijs gaf een langen bal richting de 2de paal waar Michiel in 1 tijd zijn voet tegen zette. De bal schoot tegen de paal en kaatste in de voeten van Jan, die ook zijn poging waagde maar de keeper zat er tussen. De bal kaatste tegen zijn handen en Bert kon de bal nog binnen koppen 2-5. Eeklo die in hun match zaten konden nog één maal een diepe bal geven dat hun spits ook omzette in een goal. Zo werd het 2-6 wat ook de einduitslag was.