FC Savio - Vet Blankenberge : 7 - 3

Datum: 29/03/2019 20:00
Plein: Tempelhof

Vrijdagavond, het zonnetje schijnt en de sfeer in de kleedkamer voor de match zit super goed. Hoe kan het ook anders na een zonovergoten week met – voor de tijd van het jaar – zachte temperaturen. De eerste vrijdag van het jaar waarin de helft van de spelers aanwezig het zich beklaagd een laagje teveel te hebben aangetrokken. Op bezoek in Brugge zijn de mannen van KVE Aalter.
Na meerdere matchen op velden die meer weghebben van een gemiddeld aardappelveld dan een voetbalveld speelden we eindelijk nog eens op het o zo vertrouwde kunstgras van ’t Tempelhof. Dat kunstgras ons beter afgaat dan een modderpoel, dat bleek al snel.
In het begin was het voor beide ploegen wat aftasten. De bal ging in het eerste kwartier bij beide ploegen goed rond, echter zonder veel doelgevaar. Na een kwartiertje kwam dan de eerste grote kans voor de thuisploeg. Een snelle aanval over de grond vertrekkende van de rechterflank, gaat over een paar stationnetjes naar de linksvoor, Felix, die goed komt insnijden en met links de bal in de korte hoek poeiert. De mannen van Aalter laten zich niet uit hun lood slaan en gaan verder met hun spel, balbezit. Aalter is vaak aan bal en probeert te bouwen aan aanvallen van achter uit. Op het moment dat ze een beetje in de match komen lopen ze op een razendsnelle counter. Thijs krijgt de bal in de voet en zet a la Kevin de Bruyne Mattijs recht voor de keeper met een heerlijke diepsteekpas. De 2-0 is het logische gevolg. De eerste helft kent verder een gelijk opgaand verloop. Aalter probeert met goed voetbal kansen te creëren terwijl FC Savio het iets meer moet hebben van de recuperatie. Beide teams beginnen dichter en dichter bij doel te komen maar beide ploegen stuiten voor de rest van de eerste helft op een uitstekende doelman en dito verdediging. Rusten doen we met twee tegen nul.
De tweede helft begint met een iets hogere pressing van Saviaanse kant. Aalter krijgt het moeilijk om goed uit te voetballen in de eerste tien minuten van de tweede helft. Het duurt dan ook niet bijster lang vooraleer Aalter even niet meer van onder de druk uitkomt en Jasper de derde Saviaanse treffer laat optekenen. Opnieuw moet het gezegd dat Aalter zich niet van zijn melk laat brengen en ook na de 3-0 aardig blijft voetballen. Het is een ploeg met veel voetballende ervaring en toch ook aardig wat snelheid. Dik tien minuten in de tweede helft kan Aalter toch voor wat leven zorgen nadat een magnifieke vrije trap niet kan worden gekeerd door Titus, die met zijn vingertoppen net niet genoeg kracht kan zetten om de vrije trap uit de winkelhaak te zweven, tegen de netten vliegt. 3-1. Savio geeft Aalter echter niet de mogelijkheid om terug in de match te komen. Hoge pressing van Saviaanse kant zorgt in een minuut of 5 tijd voor tweemaal balverlies achteraan. Dit balverlies wordt tevens ook tweemaal bestraft en Matthias en Jasper zorgen voor respectievelijk de 4e en 5e tegengoal voor Aalter. 5-1. De wedstrijd begint ondertussen stilletjes naar zijn slot toe te gaan. Naast de 6-1 na een uitstekende aanval van Savio, waarbij Jasper zijn hattrick laat optekenen valt over het slot van de match niet meer veel te zeggen. Opnieuw een uitstekend resultaat voor Savio, al dient gezegd dat de score toch wel wat overdreven is.
Volgende week spelen we eens op een zondagmorgen (!), aftrap omstreeks 9h30 op de koude keuken. Als dat maar goed afloopt.