Omnium - FC Savio : 4 - 5

Datum: 01/04/2011 20:30
Plein: Watertoren

Het goede weer inspireerde Savio duidelijk van in het begin tot goed spel. Alle linies sloten goed aan en aanvallen van de tegenstander werden telkens snel afgebroken. Na een prachtige eerste helft vol wervelend aanvalsspel werd de eerste helft (met doelpunten van Pieter, Adri & Sam) met een schijnbaar geruststellende 3-0 voorsprong afgesloten.

Het kan verkeren echter. Nog in de euforie van het spel van de eerste helft vergaten de trainers de opstelling voor de tweede helft duidelijk te communiceren waardoor er verwarring bestond over wie er nu op het veld moest staan. Dit werd snel rechtgezet maar de toon voor de tweede helft was gezet. Enkele minuten later scoorde de tegenstander de 3-1 na een misverstand in het hart van de Savio verdediging. Kort nadien diepte Sam gelukkig de voorsprong terug verder uit maar helaas bracht dit weinig soelaas. Savio bleek maar een schim van zichzelf meer en de tegenstander rook bloed. Een aantal potige overtredingen later moest Adri zelfs geblesseerd het veld verlaten na een gemene trap op de knie. Diep in de tweede helft gebeurde dan het onwerkelijke. Na een ver afstandsschot viel de gelijkmaker (4-4) letterlijk uit de lucht.

Nog een paar minuten op de klok en alles te herdoen dus. In één van de laatste aanvallen van de avond zwiepte Stoffel de bal voor de goal. Koen ging met de kop voluit voor de bal. De keeper van de tegenstander kwam te laat, de bal rolde richting doel en goal!!

De tegenstander toonde zich daarop een slechte verliezer door bij deze fase volkomen onterecht een aanvallende fout te claimen. De debuterende scheidsrechter liet zich deze keer gelukkig niet intimideren en na enige aarzeling keurde hij de goal toch goed.
Kort daarna werd de wedstrijd afgefloten en kon Savio met een zucht van verlichting het veld verlaten.