Vet KSK Steenbrugge - FC Savio : 6 - 3

Datum: 09/08/2019 20:00
Plein: Steenbrugge

Een mooie zomeravond vroeg op het seizoen. Ideaal om de sloffen van onder het stof te halen en een balletje te trappen. Voor de gelegenheid een oefenmatch tegen de veteranen van KSK Steenbrugge. Zoals je kan verwachten bij een seizoensopener was het bij Savio wat zoeken in de aanvangsfase. De thuisploeg had duidelijk wel al wat geoefend en konden rekenen op enkele ‘oudjes’ die in hun hoogdagen aardig tegen het leer trapten op respectabel niveau. Toch speelde het onuitgegeven elftal met twee nieuwe transfers (Hannes & Hannes, 2 nieuwe gastspelers, nvdr) goed mee. Sam bracht de bezoekers, wij dus :), zelfs op voorsprong. Op aangeven van Thibault dook hij goed in de ruimte, omspeelde de doelman en tikte met links mooi binnen. Lang konden de bezoekers niet genieten van hun voorsprong. Na een niet gefloten fout op Kasper scoorde de thuisploeg tegen na een prima counter. Een hoog tempo en flinke duels leidde tot een karrenvracht aan kansen en een mooi spektakel voor de neutrale toeschouwer. De thuisploeg wrong 2 reuzenkansen de nek om. Één daarvan na een sublieme beenveeg/tackle net voor de lijn van Bram die prima was teruggekeerd. Kort daarop viel de goal wel aan de overkant. Kenneth zette stevig door op rechts en schoot strak in de korte hoek. De 1-2 voorsprong werd opnieuw snel ongedaan gemaakt door de bezoekers. De match werd wat grimmiger en de ref floot volgens sommigen niet langs beide kanten gelijk. Matthias slikte zo een gele kaart na protest, zij het licht toegekend. Uit de daaropvolgende actie scoorde KSK een derde keer. Savio ging rusten met een 3-2 achterstand. De tweede helft startte veelbelovend. Op voorzet van Kenneth tikte Hannes T. de gelijkmaker binnen. Maar dan hadden we het beste gehad. Vooral fysiek zakte Savio in elkaar. Hadden teveel spelers een mooie zomer gehad of ontbrak het aan grinta? In elk geval werden de bezoekers op het middenveld overspeeld, scoorde de thuisploeg nog 3 keer en tikten vervolgens de match rustig uit. De rode kaart van Jappie was zowat het enige noemenswaardige feit van de 2e helft. Opnieuw na protest. Weliswaar zeer streng beoordeeld, zag de scheids nadien ook zelf in. Hij stuurde Jappie wandelen met de boodschap dat hij zich mocht laten vervangen. Waar Savio wel nog in uitblonk was de derde helft die ze glansrijk wonnen. Op naar de volgende! (mh)