FC De Wanhoop - FC Savio : 1 - 4

Datum: 06/05/2011 20:00
Plein: Blaarmeersen

De laatste match van het seizoen werd zoals gewoonlijk afgewerkt te Gent tegen FC De Wanhoop. “Nomen est omen” want FC De Wanhoop kon zoals een beetje op voorhand gevreesd geen voltallige ploeg op de been krijgen (slechts 9 man). Vince offerde zichzelf op om de tegenstander uit de nood te helpen waardoor we toch met 10 tegen 10 konden spelen. (Waarvoor dank Vince). FC Savio had iets goed te maken na het verlies tegen de leiding en begon sterk aan de partij. Met slechts drie verdedigers en een gezonde drang naar voor, zette FC Savio de tegenstander vast op de eigen helft. Al snel kreeg FC Savio een karrevracht aan kansen. Na een slechte uittrap van de keeper trapte Thijs de bal in de leegstaande goal. 0-1.
FC Savio drukte door en trof tot tweemaal toe de lat maar kort daarna dribbelde Sam zich vrij en werkte beheerst af. Met 0-2 gingen we de rust in maar onze voorsprong had eigenlijk al iets groter moeten zijn gezien de vele kansen. In de tweede helft bleef Savio heel wat kansen knullig de nek om wringen. Koen (die overigens Mvdm werd) had zijn buikje vol van de gemiste kansen en kopte daarom zelf een heerlijke voorzet van Thomas tegen de netten. Zo stond de geruststellende 0-3 op het bord. FC De Wanhoop was moegestreden, enkel Vince bleef lopen als een bezetene. Kort na de 0-4 van el Vico, dook Vince richting grasmat na een lichte duw van Wael. “Penalty” oordeelde de scheids en Vince kreeg de eer om de penalty zelf om te zetten. 1-4 was de uitslag en meteen ook het einde van een alweer geslaagd seizoen. Bedankt Beukel, de technische staf en de spelers voor de vele inspanningen dit seizoen!