Smash Oedelem - FC Savio : 1 - 8

Datum: 01/10/2021 20:00
Plein: Den Akker

Na de pandoering van vorige week, was het tijd om terug aan te knopen met de overwinning en de mooie reeks van de seizoensstart verder te zetten. Een nieuwe kans om ons op den Akker bovenaan de - weliswaar denkbeeldige - rangschikking te handhaven. En of dat gelukt was! Een gretig elftal kwam de - zowaar mooi groene gras -mat opdraven. Na een korte studieronde en veel overwicht op de helft van de tegenstander zette Matthias een één tweetje op met Siebe en werkte rustig af. Siebe zn assistenmotor draaide op volle toeren. Korte tijd later bood hij zijn volgende assist aan Mattijs aan: 0-2. Na een knap ineen gestoken aanval op de rechterflank was Mattijs aangever en Simon afwerker. Het hek was nu helemaal van de dam. Goeie pressing en prima steal van Felix luidde de volgende treffer al in. Felix stak met een subliem paasje Siebe diep. Die bewaarde zijn cool en legde mooi af op Buffel die maar binnen diende te ... buffelen. Kort voor rust tikte Matthias op voorzet van Felix en even later van Simon zijn 2e en 3e treffer binnen. 0-6 en comfortabele ruststand.
De thuisploeg was intussen het noorden kwijt en kon nauwelijks tegen prikken in de eerste helft. Als het dan toch eens gebeurde konden de bezoekers rekenen op een solide 4 man gelegenheidsdefensie. Stoffel en Bram hielden de boel mooi op slot en stonden als een huis. Jappie, zowaar op de rechtsbak voetbalde secuur mee en ook Kasper deed zijn werk. Het zorgde voor heel wat aanvallende impulsen en groot overwicht. Dat de wind ook meehielp, ontdekten we in de tweede helft, tegen dus :)

De tweede helft toonde, zoals wel vaker in het voetbal, een ander beeld. De thuisploeg kwam sterker voor de dag. Begon ook potiger te voetballen - met soms zelfs levensgevaarlijke tackles - en zette zo ook wat meer druk. Het was even zoeken naar de juiste posities. Nadat Louis de spits neermaaide in de zestien veegde de thuisploeg de nul van het bord vanaf de stip. 1 - 6. Tijd om terug orde op zaken te stellen. Matthias bood Jappie de 1-7 aan en vanaf dan was het - afgezien van e vuile overtredingen - rustig uitvoetballen. Felix bekroonde zijn prima partij met een goaltje nadat hij goed gevolgd was op het schot van Jappie tegen de paal. 1-8 eindstand en ook de derde helft werd gewonnen. Kortom: prima voetbalavond op den Akker. Op naar volgende week. (mh)